Sâmbătă, 21 Apr 2018
 
 
Cei mai buni luptători de pe continent se iau la trântă în Polivalenta reşiţeană PDF Imprimare Email
Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Sâmbătă dimineaţă debutează la Reşiţa Campionatele Internaţionale de Lupte ale României pentru juniori. Şcoala reşiţeană de lupte va fi reprezentată de opt dintre cei mai valoroşi juniori ai săi, obiectivul lor fiind câştigarea a cel puţin patru medalii.

Şefii Federaţiei Române de Lupte au ales Reşiţa pentru al treilea an la rând ca loc de desfăşurare a Internaţionalelor României. Sportivi din 13 ţări şi-au anunţat prezenţa pe salteaua din Sala Polivalentă, competiţia fiind deosebit de importantă, ea constituind criteriul de selecţie pentru Campionatele Europene de anul acesta. “Vin ruşi, bulgari, nemţi, polonezi sau francezi, sportivi din ţări unde luptele sunt la cel mai înalt nivel, astfel că reşiţenii au motive suficiente să vină la sală. Mai ales că noi avem opt sportivi care vor lupta pentru medalii”, a declarat antrenorul Adrian Dacica.

Clubul Sportiv Şcolar şi Clubul Sportiv Municipal Reşiţa vor arunca în luptă opt nume deja consacrate. “La masculin, contăm pe Sebastian Uţă, Adam Babaioana, Alexandru Giorici, Emanuel Maşniţă şi Andrei Franţ, care, în ciuda faptului că nu este complet refăcut după o accidentare urâtă, va intra în competiţie. Îmi pare rău pentru Mihai Turculeanu, care a suferit o accidentare gravă la ligamentele încrucişate şi va sta departe de saltea o bună perioadă de timp. Ne punem mari speranţe şi în fetele noastre, Nicoleta Ciuhurezu, Olivia Neagu sau Alina Vuc. Ne gândim să repetăm performanţele de anul trecut şi, de ce nu?, chiar să le depăşim. Patru medalii cred că ar reprezenta un rezultat bun pentru noi”, a mai spus Dacica.

Competiţia debutează sâmbătă dimineaţă, la ora 10, când sunt programate calificările. După pauza de prânz, între orele 16 şi 19, se va lupta în recalificări şi, mai apoi, în finalele primelor categorii. Duminică, programul este acelaşi pentru celelalte categorii. Intrarea publicului este liberă.

 

- Autor: Titus Corlan

- Publicaţia: Argument

- Data: 14 mai 2010