Sâmbătă, 21 Apr 2018
 
 
Luptătorul Andrei Franţ, numărul 5 în lume! PDF Imprimare Email
Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 
Luptătorul reşiţean Andrei Franț a obţinut o performanţă notabilă la Campionatele Mondiale pentru juniori I, încheiate recent în capitala Ungariei. Elevul antrenorului emerit Adrian Dacica a ratat pe puţin o medalie mondială, pe care, spun specialiştii, ar fi meritat-o.

Şcoala reşiţeană de lupte a fost reprezentată la Campionatele Mondiale pentru juniori I de la Budapesta de doi sportivi, Andrei Franţ şi Sebastian Uţă, primul dintre ei reuşind să-și confirme încă o dată valoarea indiscutabilă.

Luptătorul reşiţean a revenit acasă cu un important loc cinci în ierarhia mondială a juniorilor I, la categoria 84 de kilograme, performanţă deloc de neglijat, mai ales într-o perioadă în care sportul românesc a cam intrat într-un con de umbră din cauza lipsei investiţiilor.

Merita o medalie

Antrenorul Adrian Dacica admite că performanţa este demnă de luat în seamă, dar a rămas cu un uşor gust amar, pentru că, în opinia sa, Andrei merita mai mult. “Consider că se putea şi mai bine, pentru că Andrei a luptat extraordinar. L-au cam ciupit arbitrii, pentru că, altfel, ar fi putut fi chiar în finală. A fost dezavantajat destul de mult la un moment dat, dar una peste alta este un rezultat bun. Mă bucur pentru el”, a declarat Adrian Dacica.

 

- Autor: Alexandru Toma

- Publicaţia: Argument

- Data: 28 iulie 2010