Sâmbătă, 21 Apr 2018
 
 
Al cincilea luptător al lumii, primit ca un campion la Reşiţa PDF Imprimare Email
Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Andrei Franţ, luptătorul Clubului Sportiv Municipal Reşiţa, clasat pe locul al cincilea la Campionatele Mondiale de la Budapesta, la categoria 84 de kilograme, a fost premiat de directorul Rusalin Fîc, dar şi de Direcţia pentru Sport Caraş-Severin, prin directoarea Liliana Dacica.

Reprezentantul şcolii reşiţene de lupte a fost primit cu flori în sediul Direcţiei pentru Sport, dar şi cu premii frumuşele în bani şi echipament sportiv. Andrei Franţ n-a făcut o mare sărbătoare din acest loc cinci pe mapomond, simţind că ar fi putut obţine mai mult, chiar o medalie mondială. „A fost o competiţie foarte puternică, unde mi-am putut testa adevărata mea valoare. Din păcate, nu am reuşit să obţin o medalie, dar sper ca pe parcurs să-mi pot îmbunătăţi lupta. În finala mică adevărul este că am fost dezavantajat de arbitri. Mă refer la ultima repriză. Am muncit mult, m-am sacrificat şi nu sunt mulţumit”, a declarat sportivul pregătit de antrenorul emerit Adrian Dacica.

Speranţa judeţului pentru Londra 2012

Directoarea Direcției pentru Sport Județene, Liliana Dacica, a ţinut să sublinieze faptul că de Andrei se leagă şi cele mai mari speranţe ale Caraş-Severinului într-o participare la Jocurile Olimpice din 2012. „Andrei este unul din sportivii reşiţeni care a dovedit că poate obţine un rezultat internaţional şi cred că este unul dintre sportivii de mare perspectivă ai judeţului nostru, care sper să facă o figură frumoasă la Olimpiada de la Londra, din 2012. Cred că, dacă ar fi avut puţin noroc, ar fi putut obţine o medalie mondială. Aşa cum spunea şi el, a fost la un moment-dat în situaţia de a obţine o medalie de aur sau locul 5”, a spus profesoara Liliana Dacica.

Cea mai mare performanţă

Directorul Clubului Sportiv Municipal, Rusalin Fîc, laudă la rândul său performanţa lui Andrei, cea mai bună a clubului în anul 2010. „Suntem bucuroşi pentru rezultatul lui Andrei, este cel mai bun rezultat al clubului de până acum şi credem că cu greu va putea fi depăşit. Andrei a fost la zece secunde de locul I sau II. Nu i-a ieşit anul ăsta, dar bineînţeles că noi îl susţinem în continuare. Figurează în elita luptelor mondiale şi dacă nu ajunge Andrei la Olimpiada de la Londra, altcineva nici nu cred că ajunge”, a precizat Fîc.

 

- Autor: Alexandru Toma

- Publicaţia: Argument

- Data: 3 august 2010