Sâmbătă, 21 Apr 2018
 
 
Sportivi de milioane PDF Imprimare Email
Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 
Sala de ședințe a Consiliului Județean Caraș-Severin a fost ieri după-amiază, ca în multe alte rânduri, gazda unei festivități de premiere, în care a fost răsplătită munca din acest an a sportivilor și antrenorilor Clubului Sportiv Municipal Reșița. Până acum, în cursul acestui an, reșițenii au cucerit un număr de 98 de medalii, din care 70 la Campionatele Naționale de seniori, tineret, juniori I și II, 20 în întrecerile naționale ale juniorilor III și ale copiilor, alte opt medalii fiind adjudecate în competițiile cu caracter internațional. Este un bilanț care îl determină pe directorul CSMR, Rusalin Fâc, să spere într-o clasare la final de an în primele 50 de cluburi ale țării, o urcare semnificativă comparativ cu anul 2002, când gruparea sportivă reșițeană se situa pe locul 251 în ierarhia internă. O altă realizare o reprezintă prezența în loturile naționale și olimpice a 17 componenți ai CSMR.

Înainte de premierea propriu-zisă, președintele Consiliului județean, Sorin Frunzăverde, un apropiat al fenomenului sportiv, a ținut să-i felicite pe cei care au îmbogățit palmaresul clubului din municipiul de pe Bârzava și să-i asigure că în 2006 condițiile de antrenament se vor îmbunătăți. În acest sens, după ultimul meci oficial de handbal care va fi găzduit de Sala Polivalentă în 4 decembrie, vor demara lucrările de reparație a acestui obiectiv, pentru care de vor aloca la Reșița 12 miliarde de lei.

La festivitatea de premiere au mai participat Petru Albert Sereș, subprefectul județului, Liliana Dacica, directorul Direcției pentru Sport a Județului Caraș-Severin, și Dorinel Hotnogu, viceprimarul Reșiței. Valoarea totală a premiilor acordate a fost de 400 de milioane de lei, de la 1.680.000 de lei cel mai mic premiu, până la „potul“ cel mare de 50 de milioane. Nu ne rămâne decât să sperăm că, la anul, medaliile obținute de sportivii reșițeni vor fi și mai numeroase, iar oficialitățile județene și locale vor aprecia la fel de mult eforturile celor care duc cu succes numele orașului în țară și nu numai.

- Autor: Marian Cărăvan

- Publicaţia: Sud-Vestul

- Data: 24 noiembrie 2005