Sâmbătă, 21 Apr 2018
 
 
Diana Mudrag - campioana din sud-vest PDF Imprimare Email
Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

O festivitate de premiere mult-aşteptatã a avut loc ieri, la prânz, la sala de lupte din cadrul Complexului Sportiv „Francisc Vaştag“ din Reşiţa. Reprezentanţi ai administraţiei locale şi judeţene, ai Inspectoratului Şcolar Judeţean, profesori de sport şi mulţi alţi invitaţi au asistat la manifestarea „Steaua luptelor feminine“. Organizatã de Direcţia pentru Sport a Judeţului Caraş-Severin, cu sprijinul Consiliului judeţean şi al Primãriei Reşiţa, acţiunea a cuprins trei momente importante.

Noua componenţã a Centrului Olimpic de lupte feminine care fiinţeazã la Reşiţa a fost prezentatã oficial, un motiv de mândrie pentru localnici fiind acela cã activitatea este coordonatã de antrenorul emerit Adrian Dacica, ajutat de Aurel Cimpoieru. Este o recunoaştere a muncii depuse de-a lungul timpului de antrenorul reşiţean, eforturi care au dat roade la toate nivelele, şi pe plan naţional şi pe plan internaţional. Rezultatele obţinute în ultimii ani de luptãtoarele din municipiul de pe Bârzava au determinat federaţia românã de profil sã înfiinţeze un Centru Naţional Olimpic care sã îşi desfãşoare activitatea aici. Reşiţa este bine reprezentatã în acest Centru, având trei sportive de certã valoare: Diana Mudrag, Roxana Nãstruşnicu şi Cristina Atomoaei. Invitaţii prezenţi ieri la sala de lupte au fãcut cunoştinţã cu acest sport prin intermediul demonstraţiilor executate de componentele Centrului Olimpic şi de o parte dintre sportivii care îşi desfãşoarã activitatea la secţiile de profil de la Clubul Sportiv Municipal şi Clubul Sportiv Şcolar Reşiţa, sub îndrumarea antrenorilor Adrian Dacica şi Ilie Ene.

Momentul aşteptat de toatã lumea a fost festivitatea de premiere a sportivei numãrul 1 a Federaţiei Române de Lupte, în anul 2006. O luptãtoare originarã din oraşul de la poalele Semenicului, cu o ascensiune rapidã în acest sport. Ambiţia şi seriozitatea au scos-o din anonimat şi au plasat-o în elita luptelor feminine mondiale. Diana Mudrag este un nume pronunţat din ce în ce mai des când se vorbeşte despre lupte. Performanţele sale extraordinare au stârnit admiraţia tuturor şi au sensibilizat şi autoritãţile locale şi judeţene. Cu toate cã accidentãrile nu i-au dat pace, Diana Mudrag a strâns din dinţi, a trecut peste toate greutãţile şi a reuşit rezultate de excepţie în 2006: douã medalii de bronz la Europenele şi Mondialele de junioare, şi un onorant loc V la Mondialele de senioare, în condiţiile în care eleva antrenorului Adrian Dacica este încã junioarã. Oficialitãţile locale şi judeţene au apreciat pe deplin meritele tinerei sportive care învaţã la Liceul Teoretic Traian Vuia din Reşiţa şi au premiat-o pentru tot ceea ce a fãcut în acest an. 2.500 de lei au venit din partea Consiliului Judeţean Caraş-Severin, aceeaşi sumã din partea Primãriei Reşiţa, iar Clubul Sportiv Municipal Reşiţa (director Rusalin Fâc), acolo unde este legitimatã, a contribuit cu un premiu de 1.500 de lei. Diana Mudrag a fost recompensatã şi de Direcţia pentru Sport a Judeţului Caraş-Severin, reprezentatã de directoarea instituţiei, prof. Liliana Dacica, şi de inspectorul Nicolae Puia. Dinspre DSJ au plecat spre Consiliul judeţean şi Primãria Reşiţa douã cupe, drept rãsplatã pentru acţiunile de sprijinire a valorilor sportive din Caraş-Severin. Încãrcatã de buchete de flori, unul fiind primit chiar de la bunica sa, dar şi vãdit emoţionatã, Diana Mudrag le-a mulţumit tuturor pentru atenţia pe care i-au acordat-o şi le-a vorbit despre greutãţile peste care a reuşit sã treacã în acest an. Colegele din Centrul Olimpic o respectã foarte mult, iar dupã încheierea manifestãrii au încins o horã pe saltea, în jurul Dianei, scandând în cor numele acesteia.

Printre cei care au participat la manifestare se numãrã viceprimarii Tiberiu Pãdurean şi Dorinel Hotnogu, Constantin Bâtea, director executiv-adjunct al Consiliului judeţean, Maria Emilia, consilier al preşedintelui CJ pe probleme de învãţãmânt, culturã şi sport, Gheorghe Magas, inspector şcolar general, Simona Stan, inspector de specialitate, Miomir Mircov, secretarul filialei Caraş-Severin a Academiei Olimpice Române, Lucia Moruţ, director-adjunct al Liceului Teoretic Traian Vuia din Reşiţa, şi Romicã Anculia, director general al Direcţiei Agricole Caraş-Severin.

 

- Autor: Marian Cărăvan

- Publicaţia: Sud-Vestul

- Data: 14 decembrie 2006