Sâmbătă, 21 Apr 2018
 
 
„Diana Mudrag este speranţa noastră pentru Jocurile Olimpice de la Beijing“ PDF Imprimare Email
Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 
  •  Interviu cu Adrian Dacica, antrenor emerit de lupte

Rezultatele obţinute în ultimii ani de luptătorii reşiţeni au atras atenţia iubitorilor sportului. Luptătorii apar tot mai des în clasamentele celor mai buni sportivi ai Caraş-Severinului, graţie performanţelor realizate la nivel naţional şi internaţional. Şi în acest an, s-au obţinut numeroase medalii, motiv pentru noi de a-l aborda pe antrenorul numărul 1 al judeţului, Adrian Dacica.

– Domnule Adrian Dacica, pentru sportivii pe care îi pregătiţi la CSM-CSŞ Reşiţa s-au încheiat competiţiile individuale din acest an. Vă mai aşteaptă în toamnă întrecerile pe echipe. Cum apreciaţi evoluţia elevilor dv. în 2006?

– Am reuşit şi în acest an să avem un bilanţ pozitiv şi mă bucur mult pentru aceste rezultate. Însă fără dăruirea totală a elevilor mei, nu am fi putut obţine aceste rezultate. Aş menţiona-o aici pe Diana Mudrag, care, după medalia de bronz cucerită la Europenele de junioare I de la Szombathely (Ungaria), a reuşit să fie cea mai valoroasă sportivă a secţiei noastre de lupte. Este speranţa noastră în perspectiva participării la Jocurile Olimpice de la Beijing, din 2008. Sperăm să ne îndeplinim obiectivul până atunci şi sperăm să-şi revină cât mai repede, după accidentările suferite anul trecut şi anul acesta. Diana încă nu este complet refăcută, dar sperăm să fie totul bine.

– Aţi avut şi alte participări internaţionale în acest an...

– Pe lângă Diana Mudrag, alţi trei sportivi reşiţeni au reuşit să reprezinte oraşul, judeţul şi ţara la Campionatul European de juniori II, care s-au desfăşurat la Istanbul, în Turcia. Sunt sportivi de mare viitor, toţi sunt campioni naţionali en titre şi mai au un an la categoria junori II. Mă refer la Andrei Franţ (69 kg), Mihai Turculeanu (76 kg), clasaţi pe locul 9, respectiv 18. Dar dacă ţinem cont că este prima lor participare internaţională, poate fi considerat un rezultat bun. Roxana Năstruşnicu a avut un eşec, s-a clasat pe locul 8. Noi speram la o medalie, mai ales că anul trecut a devenit vicecampioană europeană, fiind sportiva numărul 1 a judeţului. Cum însă după o zi rea vine şi una bună, la Campionatele Naţionale de seniori, unde Roxana Năstruşnicu a participat cu dispensă de vârstă, a câştigat medalia de aur la categoria 67 kg. Şi-a învins atunci toate adversarele, printre care s-a aflat şi campioana de anul trecut.

– La Naţionalele de seniori, Valentin Popescu a obţinut un rezultat extraordinar...

– Cred că nu exagerez, dar după 20 de ani, Reşiţa are un campion naţional la seniori, în întrecerea masculină. Am avut în ultimul timp campioni la copii, cadeţi, juniori, tineret, dar nu şi la seniori. Ignorat de conducătorii loturilor naţionale, Valentin Popescu şi-a luat în acest an revanşa. S-a format ca sportiv sub îndrumarea lui Ghiţă Vuia, la Bocşa, iar de cinci ani este în Reşiţa şi face pregătire cu mine. Pentru a doua oară, Cristian Polocoşer a reuşit să cucerească o medalie de bronz la seniori, la categoria 84 kg. A avut un adversar puternic, pe Ghiţă Nicolae, de la Rapid, campion naţional de 17 ori la această categorie de greutate şi participant la patru olimpiade. Anul acesta şi-a făcut retragerea şi sperăm ca, în scurt timp, Cristian Polocoşer să reuşească să-i ia locul. Aş dori să-l menţionez aici şi să-i mulţumesc totodată lui Petru Murariu, managerul firmei Murariu Trading Company, sponsorul lui Cristian Polocoşer.

– Aveţi mulţi sportivi consacraţi. Din urmă vine cineva?

– Avem doi copii de excepţie. Unul dintre ei este Sebastian Uţă, antrenat de Ilie Ene, care a reuşit atât la libere, cât şi la greco-romane, să cucerească titlul naţional, pentru a treia oară consecutiv. De asemenea, Adam Babaioana, sportiv antrenat de mine, a cucerit şi el medalia de aur. Ambii sportivi sunt de perspectivă.

– Marea performanţă nu se poate obţine fără un sprijin pe măsură. Cine sprijină luptele în Reşiţa?

– Fără sprijinul Clubului Sportiv Municipal Reşiţa şi al Direcţiei pentru Sport a Judeţului Caraş-Severin nu am fi putut obţine aceste rezultate. De asemenea, aş vrea să mulţumesc Consiliului Judeţean Caraş-Severin pentru asigurarea participării lui Mihai Turculeanu la Europenele de juniori II de la Istanbul.

 

- Autor: Marian Cărăvan

- Publicaţia: Sud-Vestul

- Data: 15 august 2006