Sâmbătă, 21 Apr 2018
 
 
Stelele sportive ale sud-vestului PDF Imprimare Email
Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

„Gala sportului cărăşean – 2006“, organizată la finele săptămânii trecute, la sala de spectacole a Casei de Cultură din Reşiţa, s-a bucurat de o audienţă record. În faţa unei săli arhipline, cei mai valoroşi sportivi cărăşeni ai anului 2006, antrenorii acestora, precum şi cele mai reprezentative echipe ale judeţului au fost în centrul atenţiei, pentru câteva clipe. Un spectacol de ţinută, presărat cu momente ce au captat pe de-a-ntregul atenţia publicului. Farmecul şi spontaneitatea colegului nostru de la TVR Timişoara, Florin Mihoc, prezentatorul galei, au contribuit din plin la crearea unei atmosfere de bună-dispoziţie.

Sportivii şi antrenorii au fost răsplătiţi cu aplauze generoase venite din partea unui public entuziast, spectatorii prezenţi în sală fiind bucuroşi că au putut să stea atât de aproape de cei care au adus, prin sport, faimă Banatului Montan. Obişnuiţi ai podiumurilor de premiere, sportivii şi antrenorii nu au avut nici un fel de emoţie când au urcat pe scenă pentru a-şi primi trofeele. Printre cei aflaţi în sală îi menţionăm pe Iosif Secăşan, preşedintele Consiliului judeţean, Tilică Pârvulescu, vicepreşedinte al CJ, viceprimarii Reşiţei, Tiberiu Pădurean şi Dorinel Hotnogu, alţi edili din judeţ, reprezentanţi ai unor instituţii judeţene, Ion Pandele, director în cadrul Agenţiei Naţionale pentru Sport, directori ai Direcţiilor judeţene de sport din Timiş, Bihor, Vâlcea, Hunedoara. Organizatorii au acordat o serie de plachete şi trofee reprezentanţilor administraţiei locale şi judeţene, unor instituţii publice din Caraş-Severin, unor structuri sportive, nefiind uitaţi nici jurnaliştii.

Unul dintre invitaţii de marcă ai galei a fost marele campion la gimnastică, Marius Urzică, protagonistul unui scurt moment demonstrativ (în costum!) la aparatul care i-a adus consacrarea mondială – calul cu mânere. Au încercat să-l imite apoi, în duet, gimnaştii reşiţeni Narcis Mucălău şi Cătălin Prună. Gimnastele de la Cetate Deva au ridicat sala în picioare, în urma evoluţiei lor în ritmuri de dans irlandez, ce tindea să atingă perfecţiunea. Alte momente artistice au fost susţinute de corul „Menestrelul“ al Palatului Copiilor şi Elevilor Reşiţa, de componentele secţiei de gimnastică ritmică de la CSŞ Reşiţa, formaţiile de majorete „Star 10“ (Şcoala cu clasele I-VIII nr. 10 Reşiţa), „Performanţă“ (Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 2 Reşiţa), „Dinamic 07“ (Oţelu Roşu), trupa de dans „Pro Dance“ (Oţelu Roşu), de tinerele soliste Mihaela Fortun şi Alexandra Garomfir. Seara a fost încheiată de recitalul Andei Adam.

„Gala sportului cărăşean – 2006“ a fost o reuşită, pentru care profesoara Liliana Dacica, directorul Direcţiei pentru Sport a Judeţului Caraş-Severin, a primit felicitări din partea tuturor invitaţilor. Manifestarea a fost organizată de DSJ Caraş-Severin, cu sprijinul Consiliului Judeţean Caraş-Severin şi al Primăriei Municipiului Reşiţa.

 

- Autor: Marian Cărăvan

- Publicaţia: Sud-Vestul

- Data: 19 martie 2007