Sâmbătă, 21 Apr 2018
 
 
„E vremea profesioniştilor în boxul românesc“ PDF Imprimare Email
Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

  • Interviu cu Rusalin Fâc, director al Clubului Sportiv Municipal Reşiţa

La începutul anului 2007, un an important pe plan sportiv (Olimpiada de la Beijing bate la uşă), am considerat oportun un dialog cu directorul Clubului Sportiv Municipal Reşiţa, Rusalin Fâc. Mai ales că CSM Reşiţa a dat, în 2006, cea mai bună sportivă a judeţului Caraş-Severin, luptătoarea Diana Mudrag, desemnată şi sportiva numărul 1 a Federaţiei Române de Lupte. Dar mai ales pentru că Feri Vaştag va candida la preşedinţia Federaţiei Române de Box.

– Domnule director, cum a fost anul 2006 pentru clubul pe care îl conduceţi?

– Anul 2006 a fost cu mult mai bun decât 2005. Drept mărturie stă numărul de medalii cucerite de sportivii clubului nostru la competiţiile la care au participat. În 2005, Clubul Sportiv Municipal Reşiţa a câştigat 104 medalii, pentru ca anul trecut numărul medaliilor să crească la 124. Diferenţa a făcut-o secţia de lupte, prin Diana Mudrag, care, prin rezultatele obţinute a adunat cam o treime din punctele clubului în anul trecut. Având în vedere că se apropie Olimpiada de la Beijing, rezultatele obţinute pe plan naţional şi internaţional de sportivii noştri ne dau speranţe că, în 2008, vom avea reprezentanţi la Jocurile Olimpice, iar cele mai mari şanse le au secţiile de lupte, atletism şi gimnastică.

– În clasamentul celor mai buni sportivi din Caraş-Severin în anul 2006 se regăsesc mai mulţi reprezentanţi ai Clubului Sportiv Municipal Reşiţa, locul I fiind ocupat de luptătoarea Diana Mudrag. Cărui fapt se datorează aceste rezultate?

– În ultima vreme am avut mulţi sportivi în topuri. Rezultatele se datorează profesionalismului antrenorilor, calităţii sportivilor. Am încercat să continuăm dezvoltarea sporturilor cu tradiţie în Caraş-Severin şi de aici au apărut şi rezultatele. Palmaresul se datorează colaborării dintre cluburile reşiţene, datorită dublelor legitimări pe care le avem cu Clubul Sportiv ªcolar Reşiţa, CS Murariu, dar şi ajutorului venit din partea Agenţiei Naţionale pentru Sport. Anul trecut, am primit, în premieră, un sprijin consistent din partea Consiliului Judeţean Caraş-Severin, unui număr de 35 de sportivi ai clubului fiindu-le asigurată masa pe tot parcursului anului 2006. Tuturor celor care au contribuit la obţinerea acestor rezultate le mulţumim şi sperăm că în 2007, un an decisiv în perspectiva participării la Olimpiadă, totul va decurge aşa cum ne-am propus.

– Am văzut că în incinta Complexului Sportiv Francisc Vaştag se lucrează intens. Chiar pe suprafaţa de lângă stadionul de atletism se fac săpături. La ce se lucrează, de fapt?

– Am închiriat acel teren pe o perioadă de cinci ani lui Adrian Sandu, unul dintre antrenorii lotului olimpic de gimnastică. Acesta şi-a manifestat intenţia de a face o investiţie serioasă la Reşiţa, dorind să construiască o sală de fitness şi un teren de minifotbal acoperit cu un balon, asemănător cu cel de lângă Timişoara. Sperăm ca până la vară construcţia să fie gata, pentru ca în cadrul Complexului Francisc Vaştag să avem încă o bază sportivă.

– Ce ne puteţi spune despre candidatura lui Francisc Vaştag la şefia Federaţiei Române de Box?

– Propunerea ca Francisc Vaştag să candideze la preşedinţia Federaţiei Române de Box a venit din partea Clubului Sportiv Municipal Reşiţa. Este, de altfel, şi dorinţa mai multor antrenori şi conducători de cluburi din ţară. Să sperăm că va fi bine. Nu poate fi decât un lucru benefic pentru clubul nostru, dacă ţinem cont de contribuţia majoră a lui Feri la dezvoltarea Clubului Sportiv Municipal Reşiţa. Sperăm, totodată, ca Feri să nu uite de Reşiţa şi să contribuie la dezvoltarea CSM-ului. Alegerile vor fi în 28 ianuarie, la Bucureşti, la sediul Agenţiei Naţionale pentru Sport. Contracandidaţii lui Feri sunt Rudel Obreja, Iosif Armaş, Nicolae Zamfir. Toţi, în afară de Feri, şi-au demonstrat valoarea la conducere, să sperăm că va veni şi rândul profesioniştilor în acest sport.

– Apropo, cum merge secţia de box de la CSM Reşiţa?

– Evoluăm continuu. Dacă până acum am avut medaliaţi la copii, cadeţi, juniori, în 2006 am avut campioni şi la tineret, şi sperăm ca în 2007 să triumfăm şi la seniori. Anul trecut secţia de box a avut în palmares trei medalii la categoria cadeţi şi câte două la copii şi tineret. Avem un colectiv tehnic foarte bun, alcătuit din antrenorul emerit Vasile Bala, antrenorul Radu Gheorghe şi instructorii Nicolae Toth şi Ioan Sala. Alături de ei, evident, Feri Vaştag, coordonatorul tuturor secţiilor clubului.

- Autor: Marian Cărăvan

- Publicaţia: Sud-Vestul

- Data: 12 ianuarie 2007