Luni, 23 Apr 2018
 
 
Luptătorul Vlad Caraș, medaliat cu bronz la Campionatul Mondial de la Zagreb PDF Imprimare Email
Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Cel mai bun sportiv al județului Caraș-Severin în anul 2013, luptătorul Vlad Caraș și-a confirmat valoarea în această săptămână, la Zagreb, cu ocazia Campionatului Mondial de Lupte pentru Juniori, cucerind medalia de bronz.

 

Vlad Caraș, alături de antrenorul său de la CSM Reșița, Adrian Dacica

Sportivul legitimat la Clubul Sportiv Municipal Reșița, unde se pregătește cu antrenorul emerit Adrian Dacica, a concurat la ediția croată a Mondialelor la categoria 96 kg. În primul meci, în optimi, a dat peste puternicul luptător turc Yusuf Zeybek, de care a fost învins cu 8-3, turcul devenind ulterior vicecampion mondial. Vlad Caraș a luat-o astfel de la capăt, a intrat în recalificări și l-a învins pe germanul Erik Thiele, cu 4-3, având șansa luptei pentru medalia de bronz, cu ucraineanul Murazi Mchedlidze, pe care l-a învins cu 6-3. Campion mondial al categoriei 96 kg este iranianul Pedram Jamshidi, învingător în finală în fața turcului Yusuf Zeybek. Pe lângă Vlad Caraș, medaliat cu bronz a mai fost și americanul Kyle Snyder.

„Mă bucur că Vlad Caraș a cucerit această medalie de bronz, a spus antrenorul Adrian Dacica. Este un rezultat important pentru el, Vlad are calități deosebite și poate face performanță și la seniori.“

Vlad Caraș are 20 de ani și în 2014 a cucerit două medalii de aur la Campionatul Mondial de Lupte pe Plajă din Grecia (foto sus), la seniori (categoria +90 kg) și și juniori (+80 kg). Tot în acest an a intrat și în posesia titlului național al categoriei 120 kg, în competiția desfășurată în aprilie la Tulcea.

Sursa:  http://www.arenabanateana.ro