Luni, 23 Apr 2018
 
 
Reșița speră să scrie istorie și în gimnastica feminină PDF Imprimare Email
Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

 

Antrenorul de gimnastică Robert Bălan conturează un nou proiect. Gimnastica feminină artistică apare cu pași mici, dar siguri în peisajul reșițean. Pentru că de la un an la altul, sala de gimnastică este tot mai goală și prea puțini băieți sunt interesați de acest frumos sport, antrenorul reșițean s-a gândit să înființeze o grupă de fete.

Deși în momentul de față gimnastica artistică feminină este doar la nivel de proiect de testare, se pare că există destule fetițe doritoare să practice acest sport frumos, care ne face mândri de fiecare dată că suntem români, atunci când vorbim de cea mai mare gimnastă a tuturor timpurilor, Nadia Comăneci. Nadia Comăneci este un model pentru toate micuțele gimnaste de astăzi. La ora actuală, 12 fetițe se antrenează zilnic în sala de gimnastică din Govândari, sub atenta coordonare a profesorului Robert Bălan.

Robert Bălan a construit o grupă de micuțe gimnaste, în primul rând pentru mișcare, iar de acolo, profesorul reșițean speră că vor veni și rezultatele în câțiva ani.

Este păcat totuși că gimnastica masculină nu mai este ce a fost odată. La Reșița s-au format și antrenat ani buni, unii dintre cei mai valoroși gimnaști ai României. A trecut prin sala de gimnastică reșițeană, echipa de bronz a țării noastre, la olimpiada din 2004 desfășurată în Grecia, la Atena. Marian Drăgulescu, Marius Urzică, Dan Potra, Ioan Suciu, Daniel Popescu și Răzan Șelariu sunt gimnaștii care vor rămâne în istorie cu un rezultat unic în gimnastica masculină și cu siguranță o performanță greu sau chiar imposibil de egalat.

Sursa: Vest TV