Luni, 23 Apr 2018
 
 
Ştiri
Luptatorii resiteni s-au remarcat in Italia PDF Imprimare Email

 

Elevii antrenorului Adrian Dacica au urcat pe podium la Sassari.

 

Tradiționalul turneu internațional de lupte „City of Sassari“ a avut și în acest an participanți din România. Și nu orice fel de participanți, ci campionii de la Clubul Sportiv Municipal Reșița, pregătiți de antrenorul emerit Adrian Dacica. Aceștia s-au remarcat atât la întrecerea de lupte libere și lupte feminine desfășurată în sală, cât și la concursul de lupte pe plajă.

Luptătorii reșițeni au urcat pe podium, ducând România pe locul al doilea, după Canada, într-un clasament pe națiuni. Valentin Popescu (categoria 61 kg), Andrei Franț (86 kg) și Vlad Caraș (97 kg) au ocupat locul al treilea, în timp ce Diana Franț s-a situat pe locul al doilea la actegoria 75 kg. Reșițenii s-au remarcat apoi la întrecerea de lupte pe plajă, unde au obținut de asemenea rezultate bune: Vlad Caraș (96 kg) – locul I, Andrei Franț (85 kg) – locul I, Valentin Popescu (60 kg) – locul III, Diana Franț (75 kg) – locul II.

Cu aceste rezultate, reșițenii au contribuit la clasarea României pe locul al doilea, după Canada, dar înaintea Italiei și Kazahstanului, aflate la egalitate pe treapta a treia a podiumului. „Deplasarea la Sassari a fost posibilă datorită sprijinului Consiliului Județean Caraș-Severin. Suntem în continuare în Italia, pentru un stagiu de pregătire, de zece zile, la care participă 12 națiuni cu cei mai buni sportivi din țările lor. După acest stagiu ne vom deplasa la Mangalia, unde, în perioada 12-14 iunie va avea loc Campionatul Mondial de lupte pe plajă, competiție organizată în premieră în România. Aici, pe lângă sportivii reșițeni care au concurat în Italia, va intra în competiție și Dănilă Constantin, de la Clubul Sportiv Școlar“, a spus Adrian Dacica.

Sursa: CAON

 

 
anunt lucrari zugravire sala lupte PDF Imprimare Email

 

 

 

 

 
Mărşăluitorul reşiţean Marius Cocioran a realizat baremul pentru Rio 2016 PDF Imprimare Email

 

Mărşăluitorul reşiţean Marius Cocioran a realizat baremul de participare la ediţia 2016 a Jocurilor Olimpice de la Rio. Sportivul, care are dublă legitimare, la CSM Reşiţa şi CS Universitatea Reşiţa, a participat duminică, 17 mai, la Cupa Europei de la Murcia, din Spania, în proba de 50 km marş. Marius Cocioran a terminat cursa pe locul 11, în 3 ore 55 min 59 sec, rezultat care face posibilă participarea la întrecerea olimpică din Brazilia, de anul viitor. Reşiţeanul va fi prezent la a doua ediţie a Jocurilor Olimpice după cea din 2012, de la Londra.

Claudia Ştef, cu dublă legitimare la CSM Craiova şi CS Universitatea Reşiţa, a realizat şi ea baremul de participare la Rio 2016, după ce a încheiat proba de 20 km marş a fetelor într-o oră 34 min 31 sec. O altă sportivă de la Universitatea Reşiţa, Alexandra Aichimoaei a reuşit să încheie cursa de 20 km marş, într-o oră 50 min 27 sec.

De pregătirea mărşăluitorilor reşiţeni se ocupă antrenorul Octavian Măzăran, care este şi directorul clubului universitar, şi antrenorul emerit Iosif Corneliu Măzăran.

Sursa: Radio Resita

 
CSM Reşiţa a primit un microbuz de la Ministerul Tineretului şi Sportului PDF Imprimare Email

 

Clubul Sportiv Municipal Reşiţa a primit marţi, 12 mai, un microbuz de la Ministerul Tineretului şi Sportului. Forul naţional a repartizat marţi, 100 de autovehicule către cluburi sportive şi 20 de federaţii sportive naţionale. Microbuzul care a ajuns la CSM Reşiţa are o capacitate de 16 locuri. Directorul clubului, Rusalin Fâc, ne-a declarat că este o măsură binevenită din partea ministerului ce contribuie la îmbunătăţirea condiţiilor oferite sportivilor, care se vor putea deplasa în condiţii decente la competiţii.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, a repartizat marţi, 100 de autovehicule în cadrul programului de dezvoltare a parcului auto, derulat în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Ministerul Educaţiei. La eveniment au mai fost prezenţi Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Alin Petrache, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, reprezentanţi ai cluburilor naţionale şi federaţiilor naţionale.

Toate cele 100 de autovehicule au fost prezentate marţi, pe esplanada Sălii Polivalente din Bucureşti şi preluate de beneficiarii acestora.

Sursa: Radio Resita

 
Pugilistii resiteni, doua medalii la Cupa Romaniei PDF Imprimare Email

 

La sfârşitul săptămânii trecute s-au încheiat la Hunedoara întrecerile ediţiei 2014 a Cupei României la box tineret.

 

În ring au urcat şi trei pugilişti legitimaţi la Clubul Sportiv Municipal Reşiţa, pregătiţi de antrenorii Gheorghe Radu şi Adrian Mărcuţ. Este vorba despre Marian Ruţă, Ionuţ Socareva şi Daniel Bihari. Dintre aceştia, doi au revenit acasă cu medalii.

Ionuţ Socareva a cucerit argintul, în limitele categoriei 75 kg, cedând în finală, în faţa băcăuanului Adrian Ivanov. Daniel Bihari a fost nevoit să se mulţumească doar cu medalia de bronz, la categoria 69 kg. Din păcate, Marian Ruţă (56 kg) nu a prins o formă prea bună, fiind dezavantajat şi de faptul că a trecut la o categorie superioară.

„Noi ne-am fi dorit trei medalii şi măcar una de aur, ne-a declarat antrenorul Gheorghe Radu. Asta este. Daniel Bihari a fost şi el aproape de finală, dar s-a considerat că Adrian Calotă, de la Steaua Bucureşti, a fost mai bun. În ceea ce îl priveşte pe Marian Ruţă, s-a ales cu o experienţă în plus, şi, fiind un băiat ambiţios, sperăm că a învăţat din această competiţie. Oricum, rezultatele de la Hunedoara ne obligă să muncim şi mai mult, fiindcă avem sportivi de mare perspectivă şi trebuie să îi ţinem în priză, pentru următoarele concursuri care ne aşteaptă“.

 

Sursa: CAON

 

 
Un resitean, campion national la lupte PDF Imprimare Email

 

Luptătorul Constantin Dănilă (CSM Reșița) a cucerit medalia de aur la Campionatele Naționale.

Participarea la Campionatul Național de lupte pentru juniori de la Craiova i-a adus luptătorului Constantin Dănilă, de la Clubul Sportiv Municipal Reșița, o binemeritată medalie de aur. Sportivul pregătit de antrenorul emerit Adrian Dacica a devenit campion național al categoriei 120 kg.

„Concursul a fost neașteptat de greu, anul trecut a reușit să-și adjudece titlul mult mai ușor decât anul acesta. A avut și adversari mai puternici, au fost câțiva sportivi care au urcat în categoria lui de greutate. Unul dintre ei este un sportiv din Călărași, fostul campion al categoriei 84 kg, iar acum și-a dorit să cucerească titulul. Spre bucuria noastră, sportivul nostru l-a învins, după un meci viu disputat, a fost un meci cu foarte multe puncte tehnice, scorul a fost de 17-11, un scor foarte mare pentru o categorie grea. Dar ne bucurăm că sportivul nostru a reușit să-și adjudece titlul. Primul adversar al lui Constantin Dănilă a fost de fapt cântarul, a avut de slăbit aproape 10 kg, a reușit să slăbească și să intre în categorie într-un timp relativ scurt. De acest lucru ne-am temut cel mai mult, pentru că la turneul final nu există toleranță de kilograme, a trebuit să se încadreze fix în categorie. Dar a fost bine în final și ne bucurăm pentru rezultatul obținut“, a declarat antrenorul Adrian Dacica.

Un alt rezultat important l-a obținut Vlăduț Grama, de la Clubul Sportiv Școlar Reșița, elevul antrenorului emerit Ilie Ene ocupând locul al V-lea la categoria 85 kg.

Sursa: CAON

 

 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 7 din 20