Luni, 21 Mai 2018
 
 
Ştiri
Resita, un pol al luptelor din Romania PDF Imprimare Email

 

  REŞIŢA – În municipiul de pe Bârzava se pregătesc cei mai buni luptători din țară, la nivel de cadeți.

Federația Română de Lupte și-a întors de curând privirea din nou către municipiul de pe Bârzava. Din luna martie, în Reșița își desfășoară activitatea lotul național de lupte cadeți. Pregătirea se desfășoară la sala de lupte a Clubului Sportiv Municipal Reșița din cadrul Complexului Sportiv „Francisc Vaștag“, sub îndrumarea antrenorului emerit Adrian Dacica, ajutat de unul dintre sportivii de frunte ai Reșiței și ai României, campionul Valentin Popescu.

„Antrenamentele sunt bune, sperăm să avem rezultate deosebite, spune antrenorul Adrian Dacica. Avem în pregătire campioni ai categoriilor lor de greutate, sportivi din Petroșani, Drobeta Turnu Severin, Motru, Timișoara, Reșița. În general sunt sportivi din zona noastră. Deocamdată avem zece sportivi, dintre care patru sunt reșițeni. Am avut recent o competiție majoră, Cupa Drobeta, unde i-am putut testa pe acești sportivi, urmând să facem o analiză atentă a evoluției acestora. Nu excludem posibilitatea ca în lot să apară modificări, în funcție și de forma sportivă a luptătorilor care aspiră la un loc în lotul național de cadeți.“

În lotul național de cadeți se află în acest moment patru luptători reșițeni: Casian Bină (de la Clubul Sportiv Municipal) şi Mario Lătăianu, Erich Loidl şi Florin Gafton (toți de la Clubul Sportiv Școlar). Alături de aceștia se mai pregătesc Viorel Scorei (C.S.Ș. Petroșani), Sabin Stegaru (C.S.M. Drobeta Turnu Severin), Marian Biciușcă (CS Minerul Motru), Albert Lorincz și Flavius Andrei (ambii C.S.Ș. Timișoara). „Sportivii sunt cazați la Hotelul Sport al Direcției Județene pentru Tineret și Sport Caraș-Severin, iar masa este asigurată la Restaurantul Capitol, a mai precizat antrenorul Adrian Dacica. Avem sprijinul Federației Române de Lupte, care finanțează acest cantonament de pregătire cu cheltuielile privind masa și cazarea. Este vorba de aproximativ 20.000 de lei, nu este o sumă mare, dar una importantă. Sunt bani care intră în orașul nostru, din altă parte. Sperăm să facem treabă, cum am făcut și până acum, la celelalte loturi.“

Prezența la Reșița a unora dintre cei mai buni luptători din țară la nivelul cadeților este un stimulent și pentru sportivii din municipiul de pe Bârzava, care au astfel parteneri puternici de antrenament, ceea ce nu poate fi decât benefic.

Sursa: CAON

 

 

 
Liliana Danci a încheiat pe locul 11 Maratonul de la Viena PDF Imprimare Email

 

 

Atleta Liliana Danci, legitimată la clubul CSM Reșița, a încheiat pe locul 11, întrecerea feminină la Maratonul de la Viena, desfăşurat duminică 12 aprilie. Sportiva a terminat cursa din capitala Austriei în 2 ore 50 de minute și 27 de secunde. În prima parte, sportiva originară din localitatea Cornuţel (Caraş-Severin) a obţinut un timp mai bun- o oră 19 minute 41 secunde, iar partea a doua a cursei de 42,195 km a alergat-o într-o oră 30 minute 45 secunde. Antrenorul Cristian Dragomir, care o pregăteşte sportivă, a declarat pentru Radio România Reşiţa că rezultatul obţinut de Liliana Danci este a patra performanţă din Balcani.

Întrecerea feminină a celei de-a 32-a ediţii a Maratonului de la Viena a fost câştigată de elveţianca Maja Neuenschwander, în 2 ore 30 minute 09 sutimi. În concursul masculin s-a impus etiopianul Sisay Lemma, în 2 ore 07 minute 31 sutimi.

Sursa: Radio Resita

 
Pentru o zi, Resita va fi capitala marsului romanesc PDF Imprimare Email

 

REȘIȚA – Și în acest an, municipiul de pe Bârzava va găzdui Campionatul Național de Marș, sportivii urmând să fie premiați și în cadrul Cupei Măzăran, competiție aflată la prima ediție.

Duminică, 29 martie, între orele 8.30-14.00, cei mai buni mărșăluitori din țară se vor întrece în Campionatul Național, la categoriile de vârstă seniori, tineret, juniori I, II, III și copii I, atât la individual, cât și la echipe, precum și în prima ediție a Cupei Măzăran. Concursul face parte din calendarul competițional al Federației Române de Atletism pe anul 2015 și va avea loc pe traseul omologat de FRA, amenajat pe Bulevardul Alexandru Ioan Cuza (de la intersecția cu strada Gratz până în Piața Traian Vuia, în fața Universității „Eftimie Murgu“ Reșița, unde va avea loc și festivitatea de premiere).

Organizatori sunt Asociația Județeană de Atletism Caraș-Severin, împreună cu Federația Română de Atletism, DJST Caraș Severin, C.S. Universitatea Reșița, C.S. Municipal Municipal Reşiţa, Universitatea „Eftimie Murgu“ Reșița și Liceul Teoretic „Traian Vuia“ Reșița, cu sprijinul Primăriei Reșița. Sunt așteptați aproximativ 150 de sportivi de la cluburi cu tradiție din țară.

Surs: CAON

 

 
Pugilistul Daniel Anca este campion naţional de juniori PDF Imprimare Email

 Daniel Anca si antrenorul Radu George

 Pugilistul Daniel Anca a fost felicitat marţi, 17 martie, de conducerea clubului CSM Reşiţa, pentru titlul de campion naţional la juniori, obţinut la sfârşitul săptămânii trecute. Două dintre victorii au fost adjudecate prin KO, în prima repriză. În finală, Daniel Anca l-a învins pe reprezentantul clubului Pandurii Târgu Jiu, Ion Văleanu. Este al doilea titlu pentru pugilistul reşiţean, după cel obţinut anul trecut la cadeţi.

 La finala Campionatului Naţional de box pentru juniori desfăşurată în municipiul Buzău au mai participat cinci sportivi de la CSM Reşiţa, însoţiţi de antrenorii Radu George şi Adrian Mărcuţ. Este vorba despre Alin Boldizar (categoria 46 kg), Nelu Rădeanu (54 kg), Dănuț Bașu şi Cătălin Olteanu (ambii la 57 kg) și Petre Beneduc (60 kg).

Sursa: Radio Resita

 Daniel Anca

 
Lotul naţional de lupte pentru juniori 2 va fi la Reşiţa PDF Imprimare Email

Adrian Dacica

Lotul naţional de lupte pentru juniori 2 va fi adus la Reşiţa, în această primăvară. Pentru început, din lot vor face parte 10 sportivi, iar din Reşiţa vor fi cooptaţi 3-4 luptători. Antrenorul coordonator va fi Adrian Dacica. Acesta a spus că şi pentru clubul CSM Reşiţa sunt avantaje. Luptătorii selecţionaţi la lot urmează să beneficieze de o pregătire centralizată cu alţi sportivi din ţară şi vor putea fi susţinuţi cu supra-alimentaţie. Amănunte ne-a oferit Adrian Dacica.

Activitatea lotului naţional de lupte pentru juniori 2 ar putea începe chiar de luna viitoare.

De asemenea, antrenorul emerit Adrian Dacica este membru în Colegiul Central al Antrenorilor de Lupte din România. Decizia a fost luată de Biroul Federal al Federaţiei de specialitate, la şedinţa din 13 februarie. Este o recunoaştere a rezultatelor pe care antrenorul reşiţean le-a avut de-a lungul timpului alături de elevii săi. Această calitate implică o serie de responsabilităţi, în ceea ce priveşte stabilirea unor strategii la nivelul loturilor naţionale, ne-a declarat Adrian Dacica.


Sursa: Radio Resita
 
Pugiliştii reşiţeni au obţinut două medalii la Cupa României pentru seniori PDF Imprimare Email

Dragomir, Bibiricea si Radu George

Pugiliştii de la CSM Reşiţa au cucerit o medalie de aur şi una de bronz la Cupa României pentru seniori, organizată în municipiul Brăila. În finala categoriei 75 kg, Alexandru Bibiricea a fost declarat învingător la puncte, decizie 3-0, în faţa lui Adrian Mihai de la CSM Rm. Vâlcea. Despre adversarii pe care i-a avut, Bibiricea a precizat:

Celălalt reprezentant al clubului CSM Reşiţa, Andrei Dragomir, a obţinut medalia de bronz, la categoria 56 kg, fiind învins în semifinale de Răzvan Andreiana de la Dinamo.

Antrenorul care i-a asistat pe sportivi din colţul ringului a fost Radu George.


Sursa: Radio Resita

 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 8 din 20