Luni, 19 Feb 2018
 
 
Ştiri
Anunt angajare prin detasare /transfer contabil sef PDF Imprimare Email
a
 
Concurs pentru ocuparea postului referent I PDF Imprimare Email

 
Top Sport Caras-Severin 2015 PDF Imprimare Email
Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

 

 Luptătoarea Diana Mudrag și mărșăluitorul Marius Cocioran sunt sportivii anului 2015.

 

Cătălin Hogea, directorul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Caraș-Severin a comunicat joi, 7 ianuarie, clasamentul celor mai buni sportivi cărășeni ai anului 2015. Top Sport Caraș-Severin 2015 are, pe prima poziție, doi sportivi, mărșăluitorul Marius Cocioran și luptătoarea Diana Mudrag.

Atletul Marius Cocioran, legitimat la CS Municipal-CS Universitatea Reșița, a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de Vară de la Rio de Janeiro, este campion național la 20 km marș și a stabilit anul trecut un nou record național în proba de 50 km marș. Elevul antrenorului Octavian Măzăran este singurul sportiv cărășean legitimat la un club din Caraș-Severin, calificat la Jocurile Olimpice. Pentru Marius Cocioran va fi a doua participare la competiția supremă, după Londra 2012. Tot pe prima poziție a Top Sport Caraș-Severin se află și luptătoarea Diana Mudrag, revenită cu succes în competiții, după trei ani de pauză, perioadă în care a devenit mămică. Diana Mudrag este campioană mondială la lupte pe plajă și campioană națională de senioare. Eleva antrenorului emerit Adrian Dacica este căsătorită cu un alt reprezentant al luptelor, Andrei Franț, prezent și el în Top Sport 2015, pe locul al doilea. Podiumul este completat de fostul număr 1 din Caraș-Severin în anii 2013 și 2014, luptătorul Vlad Caraș. Cei trei luptători sunt antrenați de Adrian Dacica, desemnat alături de Octavian Măzăran (atletism), antrenorul anului.

Top Sport Caraș-Severin 2015 cuprinde, de la locul 1 la locul 10, un număr de 17 sportivi. Iată cum se prezintă ierarhia, de la locul 4 în jos: 4. Florin Alin Știrbu (CSU Reșița), atletism; 5. Loredana Cimpoieru (CSS Caransebeș), atletism; 6. Ionuț Betej (CSU Reșița), atletism; 7. Alexandru Bibiricea (CSM Reșița), box, Liliana Danci (CSM Reșița), atletism, Valentin Popescu (CSM Reșița), lupte, Dumitru Chiru (CSM Reșița), lupte; 8. Daniel Anca (CSM Reșița), box, Constantin Dănilă (CSS Reșița), lupte; 9. Robert Lațcu (CSM-CSU Reșița), atletism, Andreea Augustinov (CSS Reșița), înot; 10. Marian Ruță (CSM Reșița), box, Alexandra Aichimoaei (CSU Reșița), atletism.

În clasamentul antrenorilor, pe lângă Octavian Măzăran și Adrian Dacica, mai sunt antrenorul de atletism Cristian Dragomir, pe locul al doilea, respectiv antrenorul de box Gheorghe Radu, pe locul al treilea. La sporturi neolimpice se detașează Ștefan Szabo, de la secția de radioamatorism a Clubului Sportiv Municipal Reșița, iar în topul echipelor de la sporturi individuale s-au remarcat mărșăluitorii de la CSM-CSU Reșița, la 20 și 50 km marș, Marius Cocioran, Narcis Mihăilă, Florin Alin Știrbu, Doru Ursu și Atila Balog.

A fost alcătuit și un podium al echipelor sportive, ce îi are în frunte pe campionii naționali la volei de plajă de la CSU Reșița, Lucian Bădiceanu și Marius Roșu, antrenați de prof. Dan Jitaru. Handbalul feminin de la CS Universitatea Reșița este pe locul al doilea, pentru medalia de bronz în Campionatul Național de Junioare I și pentru titlul de vicecampioană națională universitară). Pe treapta a treia a podiumului se află echipe de primă ligă, HC Adrian Petrea Reșița (handbal masculin), Volei Club Caransebeș (volei masculin) și Muncitorul Reșița (futsal). Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Caraș-Severin va acorda și premiile speciale Speranță Olimpică, pentru Nicolae Balaci (atletism, Liceul Teoretic Traian Vuia-CSU Reșița), Daniela Bereanu (tenis de câmp, CSM Reșița), Eliana Anason (atletism, Lic. T. Traian Vuia-CSU Reșița) și Bianca Popescu (atletism, Lic. T. Traian Vuia-CSU Reșița).

Sursa: CAON

 

 
Reșița speră să scrie istorie și în gimnastica feminină PDF Imprimare Email

 

Antrenorul de gimnastică Robert Bălan conturează un nou proiect. Gimnastica feminină artistică apare cu pași mici, dar siguri în peisajul reșițean. Pentru că de la un an la altul, sala de gimnastică este tot mai goală și prea puțini băieți sunt interesați de acest frumos sport, antrenorul reșițean s-a gândit să înființeze o grupă de fete.

Deși în momentul de față gimnastica artistică feminină este doar la nivel de proiect de testare, se pare că există destule fetițe doritoare să practice acest sport frumos, care ne face mândri de fiecare dată că suntem români, atunci când vorbim de cea mai mare gimnastă a tuturor timpurilor, Nadia Comăneci. Nadia Comăneci este un model pentru toate micuțele gimnaste de astăzi. La ora actuală, 12 fetițe se antrenează zilnic în sala de gimnastică din Govândari, sub atenta coordonare a profesorului Robert Bălan.

Robert Bălan a construit o grupă de micuțe gimnaste, în primul rând pentru mișcare, iar de acolo, profesorul reșițean speră că vor veni și rezultatele în câțiva ani.

Este păcat totuși că gimnastica masculină nu mai este ce a fost odată. La Reșița s-au format și antrenat ani buni, unii dintre cei mai valoroși gimnaști ai României. A trecut prin sala de gimnastică reșițeană, echipa de bronz a țării noastre, la olimpiada din 2004 desfășurată în Grecia, la Atena. Marian Drăgulescu, Marius Urzică, Dan Potra, Ioan Suciu, Daniel Popescu și Răzan Șelariu sunt gimnaștii care vor rămâne în istorie cu un rezultat unic în gimnastica masculină și cu siguranță o performanță greu sau chiar imposibil de egalat.

Sursa: Vest TV

 
O nouă medalie pentru boxul reşiţean, la cadeţi PDF Imprimare Email
Evaluare utilizator: / 3
Cel mai slabCel mai bun 

 

 

Pugilistul reşiţean Costel Ruţă a obţinut, recent,  medalia de argint în finala categoriei 41,5 de kg de la Campionatul Naţional pentru cadeţi, de la Craiova. Boxerul, legitimat la Clubul Sportiv Municipal, antrenat de Radu George a pierdut în finală, în faţa unui sportiv de la CSM Pandurii Târgu Jiu.

O altă speranţă a boxului reşiţean este Raul Bihari (52 kg), în vârstă de 13 ani, care, la prima participare, a pierdut în turul doi al competiţiei de la Craiova. La Campionatul Naţional pentru cadeţi, clubul CSM Reşiţa a mai avut doi reprezentanţi, pe Narcis Enescu 46 kg şi Cătălin Smarandache la categoria 59 kg.

Radu George şi-ar fi dorit rezultate mai bune, dar a recunoscut că lipsa meciurilor amicale şi-a pus amprenta asupra performanţelor sportivilor. În acest an, boxerii de la CSM Reşiţa au participat la un singur meci de pregătire, la Timişoara. Activitatea este afectată şi de situaţia existentă la nivelul Federaţiei Române de Box, care are conturile blocate, dar şi finanţările din partea Ministerului Tineretului şi Sportului, din cauza datoriilor acumulate în ultimi ani.

 

Sursa: Radio Resita

 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 2 din 20