Sâmbătă, 21 Apr 2018
 
 
Ştiri
Antrenorul de lupte Adrian Dacica a făcut un bilanţ al anului 2011: „De un deceniu, luptele domină sportul cărăşean“ PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 17 Decembrie 2011 20:39
Adrian DacicaŞi în 2011, luptele reşiţene au fost în prim-plan. Zestrea de medalii s-a mărit în urma participărilor la competiţiile interne, dar şi la Europene şi Mondiale. Şi, mai mult decât atât, o reprezentantă a Reşiţei a fost aleasă sportiva numărul 1 a Federaţiei Române de Lupte în anul 2011.

Un bilanţ al anului 2011 a făcut, recent, antrenorul emerit Adrian Dacica: „Ca de obicei, rezultatele sunt foarte bune. Ne bucurăm că şi anul acesta am avut trei sportivi în clasamentul Federaţiei Române de Lupte. De asemenea, sper că vom avea şi mai mulţi sportivi în topul judeţean. De zece ani, luptele domină sportul cărăşean. Dacă este să fac un bilanţ pentru anul 2011, al secţiilor de lupte de la CSM şi CSŞ Reşiţa, am bucuria să anunţ multe medalii. Spre bucuria noastră, la Campionatele Naţionale de seniori am avut opt medalii, ceea ce este o performanţă deosebită pentru un oraş ca al nostru. Pe plan naţional, din punct de vedere al rezultatelor, cea mai bună sportivă a fost Diana Mudrag, care a reuşit din nou să devină campioană naţională şi are şanse mari de a se califica la Jocurile Olimpice. Sunt două turnee de calificare, dacă reuşeşte să se claseze în primele două locuri, am avea speranţa că va participa la Londra în 2012. În întrecerile juniorilor, avem şase campioni şi o medalie de argint. I-aş enumera aici pe Vlad Caraş, Sebastian Uţă şi Adam Babaioana. Vlad Caraş a cucerit şi medalia de bronz la Europenele de juniori II din Polonia. La cadeţi am cucerit trei medali, iar Naţionalele de copii am avut opt medalii, dintre care patru campioni. Avem în jur de 30 de medalii, este un bilanţ foarte bun pentru secţia noastră şi sperăm să o ţinem tot aşa.

Iar ca rezultate pe plan internaţional aş menţiona-o aici pe Alina Vuc, care a reuşit să cucerească medalii de bronz atât la Campionatele Europene, cât şi la Campionatele Mondiale de juniori, devenind astfel cea mai bună sportivă a Federaţiei Române de Lupte. Este un succes frumos pentru luptele noastre. De asemenea, Vlad Caraş s-a clasat pe locul 9 în topul FR Lupte, prin cucerirea medaliei de bronz la Europenele de cadeţi, iar Sebastian Uţă pe locul 10, prin clasarea pe locul 5 la Campionatele Europene de juniori.

De asemenea, în întrecerile pe echipe, fetele s-au clasat pe locul trei la Naţionalele de seniori, iar la Campionatele Naţionale de juniori I, echipa de lupte libere băieţi s-a clasat pe locul I, devenind campioană naţională pentru a treia oară. Un singur regret avem, că n-am reuşit să înjghebăm o echipă de seniori, pentru că n-am avut posibilitatea să-i ţinem în oraşul nostru. Şase dintre cei mai buni băieţi ai noştri au participat pentru CSM Timişoara, care s-a clasat pe locul 2 la Campionatele Naţionale de seniori. Sperăm ca anul viitor să reuşim să facem şi o echipă de seniori, cu şanse reale de a se clasa în primele şase echipe din ţară.“

(Sursa: ARGUMENT)

 
La primul an de juniorat, reşiţeanca Alina Vuc a fost desemnată sportiva numărul 1 a Federaţiei Române de Lupte PDF Imprimare Email
Miercuri, 14 Decembrie 2011 22:37
Pentru Alina Vuc, trecerea la juniorat s-a dovedit fructuoasă. După medalia de bronz la Europenele de la Zrenjanin, luptătoarea de la CSM Reşiţa a recidivat la Mondialele de juniori organizate la sfârşitul lunii iulie la Bucureşti.

Medalia de bronz cucerită de Alina a fost singura a delegaţiei României la acele Campionate Mondiale, organizate impecabil la noi în ţară. Rezultatele sale i-au determinat pe oficialii Federaţiei Române de Lupte să o desemneze sportiva numărul 1 a acestui for în anul 2011. Deşi nu se aştepta la obţinerea acestor rezultate, întrucât trecerea la o altă categorie de vârstă este întotdeauna dificilă, Alina Vuc a primit cu entuziasm titlul de sportive anului, devansând sportivi seniori mult mai titraţi, precum Ştefan Gheorghe sau Cristina Croitoru.

„A fost un an foarte bun, pentru că nu mă aşteptam la aceste rezultate, a spus Alina Vuc. Aceasta deoarece eram în primul an la juniori şi e foarte greu în primul an să obţii medalii afară. Sunt surprinsă plăcut de desemnarea mea ca sportiva numărul 1 a Federaţiei Române de Lupte. Pe viitor, îmi doresc titlul de campioană europeană. Cu această ocazie aş dori să le mulţumesc antrenorului meu Nicolae Constantin, directorului acestui club, Rusalin Fîc, şi nu în ultimul rând sponsorului meu, Vasile Enăşescu, care după aceste rezultate mi-a făcut cadou o maşină.“

„Mă bucur foarte mult pentru sportiva mea, spune antrenorul Nicolae Constantin. Este un pas înainte, a sărit şapte locuri, ţinând cont că anul trecut a fost pe locul şapte în clasamentul celor mai buni sportivi ai FRL. Orice antrenor din România îşi doreşte să aibă o sportivă ca Alina Vuc. Orice club din ţară îşi doreşte o sportivă ca Alina Vuc. Să sperăm că în continuare va aduce rezultate cât mai bune acestui club, CSM Reşiţa.“

(Sursa: ARGUMENT)

 

 
Vlad Caraş: „Sigur o să cuceresc o medalie şi la mondiale!” PDF Imprimare Email
Vineri, 19 August 2011 11:47
După ce a adus acasă bronzul european, luptătorul de la CSM Reşiţa, Vlad Caraş, are gânduri mari şi pentru campionatele mondiale care vor avea loc în toamnă, în Ungaria. Sportivul a fost felicitat şi premiat astăzi de autorităţile locale, în cadrul unei festivităţi-surpriză.

Vlad Caraş a cucerit medalia de bronz la turneul final al Campionatului European de lupte libere pentru cadeţi, categoria 84 de kilograme, care s-a desfăşurat săptămâna trecută la Varşovia. Autorităţile locale i-au pregătit sportivului o premiere-surpriză, exact în toiul antrenamentelor la care acesta participa alături de lotul naţional de juniori, împreună cu lotul Indoneziei, care se află zilele acestea la Reşiţa.

„Mă bucur că astăzi, în numele Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Caraş-Severin, dar şi al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, am ocazia să felicit unul dintre cei mai buni luptători, o speranţă a luptelor libere din judeţul nostru, dar şi din România. Vlad s-a remarcat la campionatele mondiale de la Bucureşti, unde a avut o evoluţie foarte bună şi specialiştii au întrevăzut o ascensiune şi performanţe deosebite la categoria lui de vârstă. Iată că speranţele şi eforturile s-au concretizat la Campionatele Europene de la Varşovia”, a declarat Liliana Dacica, directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Caraş-Severin.

Vizibil emoţionat, luptătorul a mărturisit că nu se aştepta să fie sărbătorit astăzi, chiar pe saltea. „A fost o mare şi plăcută surpriză, nu mă aşteptam. Ştiam că va fi o premiere, dar nu astăzi, în timpul antrenamentelor. Medalia e destul de grea şi e cea mai frumoasă dintre cele pe care le-am câştigat până acum. Am muncit cam mult pentru ea, dar merită”, a declarat luptătorul.

Reuşita de la europene îi dă încredere sportivului, pregătit de antrenorul emerit Adrian Dacica, pentru următorul obiectiv al carierei sale: să urce pe podium şi la Campionatele Mondiale de lupte din Ungaria.

„Sper să ne întoarcem cu bine de acolo şi cu o medalie cât mai strălucitoare. Ne bucurăm foarte mult şi pentru acest rezultat deosebit de la Varşovia. Le doresc tuturor luptătorilor prezenţi astăzi aici să-i calce pe urme lui Vlad şi să câştige o medalie europeană”, a spus Adrian Dacica.

(Sursa: ARGUMENT)

 

 
Reşiţeanca Alina Vuc, numărul trei în Europa PDF Imprimare Email
Marţi, 28 Iunie 2011 10:39
Alina VucLuptătoarea Alina Vuc, pregătită de Nicolae Constantin, a făcut o figură extraordinară în Serbia, la Zrenjanin, acolo unde au avut loc Campionatele Europene de Lupte pentru juniori. Sportiva de la CSM Reşiţa şi-a confirmat încă o dată valoarea şi a demonstrat că reprezintă una din marile speranţe ale României pentru viitoarele ediţii ale Jocurilor Olimpice şi pentru un titlu european sau mondial. După ce anul trecut a câştigat medalia de bronz la nivel de cadeţi, acum, Alina a intrat în competiţia junioarelor, fiind primul ei an la această categorie de vârstă. N-a contat prea mult acest aspect şi eleva lui Nicolae Constantin şi-a adjudecat bronzul, ceea ce reprezintă singura medalie obţinută de luptătorii reşiţeni la această ediţie a europenelor de juniori.

“A fost greu, foarte greu. Am schimbat categoria de vârstă şi am avut adversare valoroase. Mă bucur mult pentru această medalie şi sper să nu mă opresc aici”, a declarat medaliata cu bronz la Campionatele Europene. (Sursa: ARGUMENT)

 
Diana Mudrag, în cărţi pentru Londra 2012 PDF Imprimare Email
Luni, 06 Iunie 2011 09:59
Luptătoarea reşiţeană Diana Mudrag traversează o perioadă excelentă după ce timp de aproape doi ani a suferit mai multe accidentări. Eleva lui Adrian Dacica reprezintă în momentul de faţă una din puţinele speranţe ale sportului cărăşean legate de prezenţa la Jocurile Olimpice.

Diana Mudrag, luptătoarea Clubului Sportiv Municipal Reşiţa, a redevenit campioană a României în acest an la 72 de kilograme şi continuă seria evoluţiilor foarte bune. Recent, sportiva s-a întors din Sardinia, de la un puternic campionat internaţional, la care au participat sportivi din 20 de ţări. Luptătoarea pregătită de Adrian Dacica a obţinut primul loc şi a demonstrat că poate obţine calificarea pentru Olimpiadă. “Eu sper să o ţină tot aşa şi să se califice pentru Londra 2012. Este într-o formă bună, e o sportivă de valoare şi, dacă va avea şi şansă, sigur va fi la anul la Londra”, a spus Adrian Dacica.

La aceeaşi competiţie, o altă reprezentantă de marcă a şcolii reşiţene de lupte, Roxana Năstruşnicu, a terminat pe locul al doilea la categoria 63 de kilograme. Alte două performanţe notabile au fost obţinute de luptătorii reşiţeni la Campionatele Naţionale Şcolare. Bogdan Drăgoi, la 76 kg, şi Vlad Caras, la 85 kg, au câştigat, fără niciun fel de probleme, titlurile de campioni naţionali şcolari.

Sursa: Argument

 
Luptătorii reşiţeni au făcut legea la Campionatele Naţionale de juniori PDF Imprimare Email
Marţi, 24 Mai 2011 09:14
Nu mai puţin de şapte medalii au obţinut reprezentanţii Clubului Sportiv Municipal Reşiţa la competiţia care s-a desfăşurat în Sala Polivalentă. Şcoala reşiţeană de lupte are în 2011 şase titluri de campion naţional.

Luptătorii de la CSM au dominat întrecerile din Sala Polivalentă şi au monopolizat podiumul de premiere. Alina Vuc (categoria 48 kg), Nicoleta Ciuhurezu (51 kg), Olivia Neagu (55 kg), Sebastian Uţă (74 kg), Vlad Caras (84 kg) şi Adam Babaioana (96 kg) sunt campionii României, în timp ce Laurenţiu Chircu (60 kg) s-a mulţumit de data aceasta doar cu medalia cu argint. Într-un clasament neoficial pe medalii, sportivii pregătiţi de Adrian Dacica, Ilie Ene şi Nicolae Constantin ocupă locul întâi, în condiţiile în care cluburi de mare tradiţie în lupte, cum ar fi Steaua şi Dinamo, nu au câştigat nici măcar un titlu de campion.

“Mai vroiam vreo două sau chiar trei medalii de bronz. Se putea mai bine, dar asta nu înseamnă că sunt nemulţumit, a declarat antrenorul Adrian Dacica. Bogdan Drăgoi, Alfred Loba şi Raluca Chircu mai au încă doi ani de juniorat, sunt lipsiţi de experienţă, dar ar fi putut obţine medalii”. (Sursa: Argument)

 
<< Început < Anterior 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Următor > Sfârşit >>

Pagina 18 din 20