Sâmbătă, 21 Apr 2018
 
 
Ştiri
Pugilistii, stagiu in Germania PDF Imprimare Email

Pugilistii, stagiu in Germania
REŞIŢA – Trei sportivi de C.S. Municipal Reșița s-au pregătit în Centrul Olimpic de Box al Germaniei.

 


La invitația Federației de Box a Germaniei, trei dintre cei mai buni componenți ai secției de profil a Clubului Sportiv Municipal Reșița au efectuat un stagiu de pregătire centralizată, în cadrul Centrului Olimpic de Box de la Heidelberg. Este vorba despre Ovidiu Berceanu, Andrei Dragomir și Alexandru Bibiricea, care au fost însoțiți de prof. Francisc Vaștag, vicepreședinte al Federației Române de Box, conducătorul delegației fiind Rusalin Fîc, directorul general al clubului reșițean.

Cantonamentul comun cu boxerii germani s-a derulat în perioada 14–21 iulie, fiind programate câte două ședințe de pregătire pe zi, intercalate cu gale amicale.

 

„Vreau să vă spun că am beneficiat de condiții excelente de pregătire, la cel mai înalt nivel, ne-a declarat Francisc Vaștag. Este un centru extraordinar. Pe lângă baza sportivă deosebită, sportivii beneficiază de cazare, masă, de condiții de studiu, școală gimnazială, liceu, facultate. Este ca un sat olimpic, în cadrul căruia se pregătesc sportivi și de la alte discipline. Îi mulțumim prietenului nostru Valentin Silaghi, antrenor în cadrul centrului, pentru faptul că ne-a facilitat acest stagiu de pregătire, prin invitația care ne-a făcut-o. Cei trei sportivi au răspuns foarte bine programului impus și sperăm să facă o figură frumoasă la apropiatele campionate naționale de seniori“.

Referitor la acest stagiu, Rusalin Fîc a precizat:„ La Heidelberg ființează unul dintre cele 20 de centre olimpice ale Germaniei. La Universitatea din Heidelberg a studiat Mihai Eminescu, și acolo a trăit în exil Alexandru I. Cuza. Așa cum a spus și domnul Vaștag, totul a fost perfect. În zilele de marți, joi și sâmbătă au fost organizate și meciuri între sportivii români și germani. Antrenamentele au fost conduse de Valentin Szilaghi, coordonatorul centrului, Zoltan Lunka și Francisc Vaștag. A fost un stagiu puternic și benefic, în perspectiva Campionatelor Naționale ale României, care vor debuta în data de 3 august, la Piatra Neamț, unde sperăm ca cei trei sportivi ai noștri să urce pe podiumul de premiere“.

Sursa: CAON

 
Medalie de bronz pentru gimnaștii reșițeni PDF Imprimare Email

Participarea la Campionatul Național de Gimnastică pe echipe al juniorilor, competiție desfășurată zilele trecute la Onești, a adus pentru reprezentanții Reșiței o medalie de bronz la categoria juniori I.

 

În formula Roland Modoianu, Ionuț Daminescu, Ciprian Pintea, echipa Clubului Sportiv Municipal Reșița a urcat pe cea de-a treia treaptă a podiumului de premiere, după LPS Bistrița și Dinamo București. La individual compus, Roland Modoianu a ocupat locul 3, iar Ionuț Daminescu s-a situat pe locul 6.

O altă echipă reșițeană, dar a Clubului Sportiv Școlar, a concurat la categoria juniori II, nivelul 3 și s-a clasat pe locul al V-lea, în formula Alexandru Pinte, Cristian Izvernari, Florin Bonescu. Titlul de campioană națională i-a revenit echipei LPS Bistrița. La juniori II, nivelul 4, campioană națională a devenit echipa Clubului Sportiv Școlar Lugoj.

Indiferent de categoria de vârstă, la fiecare aparat au punctat câte doi sportivi din fiecare echipă. Gimnaștii reșițeni au fost asistați în concurs de antrenorul Remus Jivan, iar Robert Bălan și Cristian Balinț au oficiat ca arbitri.

De la începutul acestei săptămâni, pentru o perioadă de opt zile, opt gimnaști de la CSS Reșița și alți trei de la CSM Reșița se află în cantonament la Eforie Sud. Au făcut deplasarea cu sportivii și antrenorii Robert Bălan, Remus Jivan și Mihaela Rugaci.

 

Sursa:  http://www.arenabanateana.ro/

 
Reşiţa are din nou reprezentanţi în lotul naţional de gimnastică! PDF Imprimare Email
În pofida greutăţilor de ordin financiar, şcoala reşiţeană de gimnastică băieţi, reprezentată de CSŞ şi CSM Reşiţa, continuă să producă gimnaşti valoroşi, pentru loturile naţionale de junior şi seniori. Să ne amintim că de aici au plecat pentru a ajunge campioni Răzvan Şelariu şi Daniel Popescu, locul trei cu echipa la Jocurile Olimpice de la Atena 2004, Marius Tobă, multiplu laureat la campionatele mondiale şi eruropene, Flavius Koczi, vicecampion mondial şi campion european la cal, medaliat la cele mai importante competiţii europene şi mondiale.

Pe urmele acestora calcă alţi gimnaşti de perspectivă, aşa cum este Roland Modoianu, promovat, zilele acestea, la lotul naţional de seniori, coordonat de fostul mare gimnast Ioan Suciu şi unde îi va avea antrenori pe Vasile Vuc, Ionuţ Corlaci şi Ştefan Gal.
Roland Modoianu
Modoianu are doar 17 ani şi a început să facă gimnastică la CSM Reşiţa, de la vârsta de 4 ani, cu antrenorii Robert Bălan şi Elena Checicheş. Din 2012 a fost cooptat la Centrul Olimpic al Juniorilor de la Bistriţa, dar a continuat să evolueze la competiţiile interne şi internaționale sub culorile echipei CSM Reşiţa. Pentru talentul şi seriozitatea de care a dat dovadă, Roland Modoianu a fost cooptat, în data de 7 iulie, în lotul de seniori, o performanţă deosebită.

Antrenorul Robert Bălan şi gimnaştii săi

„Pentru noi toţi este o mare satisfacţie deoarece, munca antrenorilor, dar mai ales a sportivilor a căror copilărie se consumă mai mult în sălile de antrenament, nu este în zadar. Roland Modoianu este un gimnast talentat şi muncitor şi sunt convins că îi va fi accesibilă de acum încolo marea performanţă. Ca orice antrenor, mi-aş dori ca lângă aceşti gimnaşti să vină sponsorii din Reşiţa şi din judeţ, pentru că aceşti copii merită mai mult decât o stranger de mână şi o diplomă la competiţiile la care participă. Cu regret, trebuie să spun că până acum  doi sponsori, Paldya Com Reşiţa și Dako Sport ne sprijină din punct de vedere financiar“, ne-a mărturisit Robert Bălan, antrenorul care l-a iniţiat pe Modoianu în tainele gimnasticii.

Mai trebuie spus că în lotul naţional de seniori au fost promovaţi şi Daniel Rădeanu, şi el un produs al CSŞ Reşiţa, actualmente la CSM Bistriţa, Marius Berbecar – CSM Bistriţa, Andrei Muntean şi Andrei Groza, ambii de la Dinamo Bucureşti, cu precizarea că Groza a început şi el gimnastica tot la Reşiţa.

 

Sursa:  http://www.argument-cs.ro/

 
Reșița domină competițiile naționale de marș PDF Imprimare Email

Opt medalii au cucerit atleții de la Clubul Sportiv Municipal și Clubul Sportiv Universitatea Reșița la Campionatul Național de 20 km marș pentru seniori și tineret, desfășurat sâmbătă, 12 iulie, la București.

În întrecerea pe echipe, Reșița a acaparat aurul la trei categorii de vârstă, dovedindu-și și de această superioritatea în probele de marș. Echipa Clubului Sportiv Municipal Reșița, formată din Marius Cocioran, Doru Ursu și Narcis Mihăilă, și-a apărat cu succes titlul național și a urcat din nou pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere. Medaliată cu aur a fost și echipa de tineret a CSU Reșița, în componența Gabriel Băhneanu, Florin Știrbu, Robert Lațcu. Timpul realizat a permis echipei reșițene să urce pe treapta a doua a podiumului seniorilor. Și echipa de senioare a Clubului Sportiv Universitatea Reșița a obținut medaliile de aur. Au alcătuit echipa sportive cu dublă legitimare, Claudia Ștef, Georgiana Enache și Alexandra Aichimoaiei, primele două reprezentând la individual CSM Craiova, iar cea de-a treia concurând pentru CSM Onești.

Reșițenii au fost foarte aproape de ocuparea în totalitate a podiumului seniorilor, la individual. Marius Cocioran s-a dovedit a fi din nou cel mai bun și a cucerit un nou titlu național, cu timpul de 1:32.36, fiind urmat de colegul său, medaliatul cu argint Narcis Mihăilă, cu timpul de 1:33.15. Lui Florin Știrbu i-au lipsit 59 de secunde pentru a cuceri medalia de aur la tineret și a se clasa pe locul al treilea la seniori. A obținut în cele din urmă medalia de argint la tineret, cu timpul de 1:34.59. Medalie de bronz la tineret a cucerit Gabriel Băhneanu, cu timpul de 1:41.39.

Sportivii au fost îndrumați în concurs de antrenorii Iosif și Octavian Măzăran. Campionatul Național de 20 km marș s-a desfășurat pe un traseu în jurul Arenei Naționale din București, cu participarea a 30 de atleți de la opt cluburi din țară.

Campionul național Marius Cocioran a rămas în București pentru a efectua luni, 14 iulie, vizita medicală în vederea participării la Campionatul European de la Zürich, din luna august, urmând să revină în stațiunea timișeană Buziaș pentru continuarea pregătirilor.

 

Sursa:  http://www.arenabanateana.ro/

 
Trei pugiliști reșițeni se pregătesc în Germania, înaintea Naționalelor de la Piatra Neamț PDF Imprimare Email

Pugiliștii reșițeni Ovidiu Berceanu, Andrei Dragomir și Alexandru Bibiricea se vor pregăti de luni, 14 iulie, în Germania, alături de lotul național al acestei țări.

Stagiul de pregătire va dura zece zile, perioadă în care vor fi organizate și meciuri de verificare. Pentru pugiliștii de la CSM Reșița vor fi antrenamente benefice în perspectiva participării la Campionatul Național de Box pentru seniori, ce va avea loc la Piatra Neamț, în perioada 4-8 august. Ovidiu Berceanu (49 kg), Andrei Dragomir (52 kg) și Alexandru Bibiricea (75 kg) sunt medaliați la Campionatele Naționale de seniori de anul trecut, organizate la Sala Polivalentă din Reșița. Berceanu și Dragomir sunt campioni naționali, iar Bibiricea este medaliat cu bronz. Cei trei sportivi au plecat duminică seara în Germania, împreună cu triplul campion mondial la box amatori, reșițeanul Francisc Vaștag, vicepreședinte al Federației Române de Box și director adjunct al Clubului Sportiv Municipal Reșița.

Antrenorul George Radu, de la secția de box a clubului reșițean, spune că prezența celor trei pugiliști în Germania este binevenită, pentru că pot să-și verifice potențialul în compania altor sportivi valoroși.

 

Sursa:  http://www.arenabanateana.ro

 
Vlad Caraș a făcut senzație la Campionatul Mondial de Lupte pe Plajă. Două medalii de aur pentru luptătorul de la CSM Reșița PDF Imprimare Email

Cel mai bun sportiv al județului Caraș-Severin a triumfat într-o manieră extraordinară la recentul Campionat Mondial de Lupte pe Plajă. Vlad Caraș, luptător legitimat la Clubul Sportiv Municipal Reșița, a făcut din nou senzație în competiția în care anul trecut și-a trecut în palmares primul său titlu mondial. După aurul de la Casablanca din 2013, au venit două medalii de aur în 2014, la Mondialele de lupte pe plajă desfășurate la Katerini-Pierria, în Grecia.

Campionul mondial Vlad Caraș, alături de antrenorul emerit Adriian Dacica

Campionul mondial Vlad Caraș, alături de antrenorul emerit Adriian Dacica

Vlad Caraș a intrat în posesia medaliilor de aur atât la juniori (categoria +80 kg), cât și la seniori (+90 kg). Două titluri mondiale care vin la momentul oprtun pentru sportivul antrenat la CSM Reșița de Adrian Dacica. Mai ales că va urma o altă importantă competiție la care Vlad Caraș va fi prezent, Campionatul Mondial de la Zagreb, Croația, din luna august. După rezultatele de excepție din Grecia, Vlad Caraș s-a înscris cu șanse reale la obținerea unui nou titlu de cel mai bun sportiv al județului Caraș-Severin.

„Vlad Caraș și-a apărat cu succes titlul de anul trecut, cu toate că la categoria juniorilor avusese în finală un sportiv din țara gazdă care reușise să câștige o medalie de bronz la Europene. Anticipam un meci greu, dar Vlad a făcut un meci bun și și-a reconfirmat valoarea, reușind să-și apere titlul cucerit anul trecut. Surpriza și bucuria cea mai amre ne-a făcut-o la seniori. Regulamentul ne permite să-l înscriem și la competițiile de se niori. A avut cinci meciuri, și-a învins toți adversarii, printre care și un fost câștigător al Jocurilor Mediteraneene de lupte pe plajă. A concurat dezinhibat, relaxat și a reușit să cucerească titlul mondial și la seniori.“ - Adrian Dacica, antrenor lupte CSM Reșița.

În total, delegația României deplasată la Campionatul Mondial de Lupte pe Plajă a obținut trei medalii de aur, pe lângă cele ale lui Vlad Caraș trecându-și numele pe lista campionilor mondiali și Tomi Hinoveanu, la seniori, categoria 70 kg.

 

Sursa:  http://www.arenabanateana.ro

 
<< Început < Anterior 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Următor > Sfârşit >>

Pagina 12 din 20