Vineri, 19 Ian 2018
 
 
Ştiri
Reşiţeanul Ovidiu Berceanu este noul campion naţional la box, la categoria 49 kg! PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 16 Iunie 2012 11:28
Pugilistul Ovidiu Berceanu, de la Clubul Sportiv Municipal Reşiţa, a cucerit titlul de campion naţional în limitele categoriei 49 kg, învingându-l la puncte, în finală, pe Ştefan Caşarolov, de la SCM Bacău. Meciul a avut loc în cadrul Campionatului Naţional de Box, găzduit de Sala Polivalentă din Reşiţa, în perioada 12-15 iunie.

Reşiţenii au mai cucerit două medalii de argint, prin Alexandru Bibiricea (categoria 75 kg) şi Rusalin Căldăraş (81 kg). În finala categoriei 75 kg, Alexandru Bibiricea a pierdut în faţa lui Bogdan Juratoni, de la Dinamo Bucureşti, singurul pugilist român calificat la Jocurile Olimpice de la Londra. De la CSM Reşiţa, au cucerit medalii de bronz Andrei Dragomir şi Mihai Lazăr. La întrecere a fost prezent şi preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja.

Campionatul Naţional de Box de la Reşiţa a fost organizat de Federaţia Română de Box, împreună cu CSM Reşiţa, cu sprijinul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Caraş-Severin, al Consiliului Judeţean Caraş-Severin şi al Primăriei Reşiţa.

Sursa: ARGUMENT

 
Superlativele anului sportiv 2011 în Caraş-Severin PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 14 Ianuarie 2012 18:03
Aşa cum v-am promis, revenim cu ierarhia completă a celor mai buni sportivi cărăşeni ai anului 2011. Topul dat publicităţii de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Caraş-Severin are lider o junioară, luptătoarea Alina Vuc, de la Clubul Sportiv Municipal Reşiţa.

Eleva antrenorului Nicolae Constantin, desemnat cel mai bun antrenor din Caraş-Severin în anul 2011, a cucerit două medalii de bronz în competiţii majore, Campionatul European de la Zrenjanin şi Campionatul Mondial de la Bucureşti.

Podiumul este completat de alţi doi juniori, care au intrat în premieră în Top Sport Caraş-Severin. Gimnaştii Daniel Rădeanu şi Andrei Groza, de la Clubul Sportiv Şcolar Reşiţa, ambii componenţi ai lotului naţional de juniori al României, au avut rezultate care le-a permis accederea în topul celor mai buni sportive cărăşeni, şi chiar pe poziţii fruntaşe. Participarea la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Trabzon, din Turcia, le-a permis tinerilor gimnaşti reşiţeni obţinerea unor rezultate importante. Daniel Rădeanu a cucerit aurul la sol şi a devenit vicecampion la individual compus, iar Andrei Groza a obţinut medalie de argint la paralele.

Iată cum se prezintă Top Sport Caraş-Severin 2011:

1. Alina Vuc (lupte, CSM Reşiţa)
2. Daniel Rădeanu (gimnastică, CSS Reşiţa)
3. Andrei Groza (gimnastică, CSS Reşiţa)
4. Vlad Caraş (lupte, CSM Reşiţa)
5. Sebastian Uţă (lupte, CSM Reşiţa)
6. Diana Mudrag (lupte, CSM reşiţa)
Marius Cocioran (atletism, CSM-CS Universitatea Reşiţa)
7. Valentin Popescu (lupte, CSM Reşiţa)
Ovidiu Berceanu (box, CSM Reşiţa)
8. Daiana Şerboane (înot, CSS Reşiţa)
Andrei Franţ (lupte, CSM Reşiţa)
Alexandru Bibiricea (box, CSM Reşiţa)
9. Nicoleta Ciuhurezu (lupte, CSM Reşiţa)
10. Petronela Glinţa (lupte, CSM Reşiţa)
Roxana Năstruşnicu (lupte, CSM Reşiţa).

Top antrenori
1. Nicolae Constantin
2. Adrian Dacica
3. Ilie Ene, toţi lupte.

Categoria „Speranţă Olimpică“
Cătălin Baderca (înot) şi Diana Văleanu (gimnastică ritmică), ambii de la CSS Reşiţa.

Sporturi neolimpice
1. Corina Grădinaru (bodyfitnes)
2. Lucien Hora (automobilism)
3. Stelian Tănăsescu (radioamatorism) şi Christian Nistoran (automobilism).

Echipe
1. CS Ateneu Reşiţa (tenis de masă) pentru medalia de bronz în Superliga masculină
2. CSM Reşiţa-CS Universitatea Reşiţa (aur la CN de 20 km marş)
3. CSM Reşiţa (bronz la Campionatele Naţionale pe echipe de senioare-lupte feminin)

Echipa masculină de handbal a Liceului Teoretic Traian Vuia Reşiţa (câştigătoarea ONSS).

Un premiu special îi revine echipei feminine de handbal a Universităţii Eftimie Murgu Reşiţa, campioană universitară pentru al treilea an consecutiv.

Premiul ONSS revine echipei de fotbal a Liceului Teoretic Tata Oancea din Bocşa care a obţinut medalia de aur la fotbal licee-urban-băieţi.

Sursa: ARGUMENT

 
Alina Vuc este cea mai bună sportivă din Caraş-Severin! PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 14 Ianuarie 2012 17:56
Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Caraş-Severin a dat publicităţii clasamentul celor mai buni sportivi ai judeţului în anul 2011. Pe primul loc s-a situat, aşa cum era oarecum de aşteptat, luptătoarea Alina Vuc, de la Clubul Sportiv Municipal Reşiţa.

În desemnarea Alinei Vuc drept cea mai bună sportivă a judeţului Caraş-Severin a cântărit foarte mult medalia de bronz obţinută la Campionatul Mondial de junioare, precum şi faptul că sportiva nu are dublă legitimare, fiind legitimată la un singur club, CSM Reşiţa.

„Mă bucur foarte mult că am fost desemnată numărul 1 la noi în judeţ, a spus Alina Vuc. Am muncit mult pentru aceste rezultate, la care, sincer, nici nu mă gândeam, pentru că eram abia în primul an de juniorat. Dar mulţumesc lui Dumnezeu că am fost sănătoasă şi am putut să mă pregătesc şi să particip la competiţii mari. Am cucerit două medalii de bronz anul trecut, la Europene şi la Mondiale, şi acum dorinţa mea cea mai mare este să devin campioană europeană.“

Antrenorul său de club, Nicolae Constantin, a fost desemnat cel mai bun antrenor din judeţul Caraş-Severin în anul 2011.

Rămâneţi pe Argument pentru a afla componenţa integrală a Top Sport Caraş-Severin 2011.

Sursa: ARGUMENT

 
Boxul reşiţean, în topul național PDF Imprimare Email
Luni, 26 Decembrie 2011 12:23
La recenta festivitate de premiere a celor mai buni sportivi ai Clubului Sportiv Municipal Reșița, a fost evidențiată și secția de box. 10 medalii naționale și-au trecut în palmares pugiliștii de la CSM Reșița, motiv de bucurie pentru antrenorii Radu George și Adrian Mărcuț.

Dintre toate aceste medalii, cea mai valoroasă este cea de aur obținută de Marian Ruță, la Campionatul Național de cadeți. Reșițeanul s-a dovedit a fi cel mai bun dintre sportivii participanți la categoria 46 kg. CN de cadeți desfășurat la Călărași a prilejuit pugiliștilor de la CSM obținerea a încă două medalii, argint prin Ionuț Socareva (categoria 65 kg) și bronz prin Denis Bihari (categoria 54 kg).

La Campionatul Național de Juniori, de la Craiova, Denis Olaru a obținut medalia de bronz a categoriei 66 kg, o medalie de aceeași culoare obținând și Mihai Covlea (categoria 49 kg), dar la CN de Tineret de la Tg. Mureș. Și la Campionatul Național de seniori de la Bacău, doi pugiliști reșițeni au urcat pe podium. A avut șansa de a obține aur Ovidiu Berceanu, însă a pierdut la mare luptă finala categoriei 49 kg și a intrat în posesia medaliei de argint. La aceeași competiție, Alexandru Bibiricea a luat bronzul categoriei 75 kg. Alte două medalii au fost cucerite la Cupa României, de la Iași: argint prin Ovidiu Berceanu (49 kg) și bronz prin Andrei Dragomir (52 kg).

Pe lângă aceste rezultate îmbucurătoare, antrenorul Radu George are și mare mâhnire: plecarea dintre noi a maestrului Vasile Bala, antrenorul emerit care a instruit nenumărate generații de boxeri, iar cel mai mare nume dat sportului românesc este chiar Francisc Vaștag, triplu c ampion mondial. În memoria regretatului Vasile Bala se va organiza în 2012, în luna noiembrie, prima ediție a Memorialului Vasile Bala.

(Sursa: ARGUMENT)

 
Luptătoarea Petronela Glinţa declară: „2011- un an benefic pentru mine” PDF Imprimare Email
Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 
Luni, 26 Decembrie 2011 12:20
Una dintre sportivele de top ale Reșiței a revenit în competiții după ce a luat o pauză, trecând de pe salteaua de concurs în birourile Primăriei. Luptătoarea Petronela Comora (fostă Glința) spune că 2011 a fost un an benefic pentru ea pe plan sportiv.

"Am făcut o pauză de aproximativ trei ani și acum am revenit și consider un succes faptul că am cucerit medalia de bronz la Campionatele Naționale de seniori de la Târgu Mureș. A fost o satisfacție foarte mare. Intenția mea este să continuu și în 2012 și, de ce nu, să repet figura din acest an și poate chiar să obțin un loc mai în față.”

Petronela Glința a concurat la Campionatul Național de seniori de la Tg. Mureș, din perioada 15-17 aprilie, unde a cucerit medalia de bronz la categoria 55 kg. Dintre luptătorii de la Clubul Sportiv Municipal Reșița au mai cucerit medalii la acea competiție: Diana Mudrag (aur la 72 kg), Nicoleta Ciuhurezu (argint la 51 kg), Alina Vuc (bronz la 48 kg), Hatab Masoudeh (bronz la 59 kg), Roxana Năstrușnicu (bronz la 67 kg), Valentin Popescu (argint la 60 kg) și Andrei Franț (bronz la 84 kg).

În clasamentul celor mai buni sportivi ai CSM Reșița pe anul 2011, Petronela Glința ocupă locul 6, la egalitate cu alți doi luptători – Andrei Franț și Roxana Năstrușnicu, dar și cu boxerul Alexandru Bibiricea.

(Sursa: ARGUMENT)

 
Luptătorii domină topul CSM Reșița PDF Imprimare Email
Luni, 26 Decembrie 2011 12:17
Clubul Sportiv Municipal Reșița și-a premiat cei mai valoroși sportivi ai anului 2011. Un an în care CSM Reșița și-a îmbogățit palmaresul cu 71 de medalii, cele mai multe dintre ele, 34, fiind adjudecate de secția de lupte.

De altfel, luptele au și o prezență masivă în topul CSM Reșița, cu 11 sportivi. Într-un clasament pe medalii, luptele sunt urmate de înot, cu 15 medalii, box – cu 10 medalii, radioamatorism – cu 6 medalii, atletism – cu trei medalii, gimnastică – două medalii, culturism – o medalie.

Elita CSM Reșița și-a dat întâlnire joi seara, în localul triplului campion mondial de box Francisc Vaștag, unul dintre directorii clubului reșițean. Cei mai valoroși sportivi și antrenorii acestora au fost premiați pentru realizările din 2011. CSM Reșița se poate lăuda în acest an cu o mare performanță: una dintre sportivele sale a fost desemnată sportiva numărul 1 a Federației Române de Lupte. Este clar că ne referim la Alina Vuc, care, normal, a fost și cea mai bună sportivă a CSM Reșița. Ea a fost urmată de alți doi luptători, Vlad Caraș și Sebastian Uță (prezenți de asemenea în clasamentul FR Lupte, pe locurile 9, respectiv 10).

Directorul general al CSM Reșița, Rusalin Fâc a dat citire clasamentului pe anul 2011:

1. Alina Vuc (lupte)
2. Vlad Caraș (lupte)
3. Sebastian Uță (lupte)
4. Diana Mudrag (lupte)
5. Valentin Popescu (lupte), Ovidiu Berceanu (box), Marius Cocioran (atletism)
6. Andrei Franț (lupte), Alexandru Bibiricea (box), Petronela Glința (lupte), Roxana Năstrușnicu (lupte)
7. Adam Babaioana (lupte)
8. Olivia Neagu (lupte)
9. Nicoleta Ciuhurezu (lupte)
10. Rafael Vătășescu (înot), Marian Ruță (box), Mihai Covlea (box), Denis Olaru (box).

(Sursa: ARGUMENT)

 
<< Început < Anterior 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Următor > Sfârşit >>

Pagina 17 din 20