Vineri, 19 Ian 2018
 
 
Ştiri
Liliana Danci de la CSM Reșița a obținut bronzul la Campionatul Balcanic de maraton PDF Imprimare Email

Liliana Danci de la CSM Reșița a obținut bronzul la Campionatul Balcanic de maraton

Campioana națională de maraton, atleta Liliana Danci din Caransebeş, legitimată la CSM Reșița, a obținut duminică medalia de bronz la Campionatul Balcanic de maraton ce s-a desfăşurat la Belgrad. Liliana Danci a încheiat cei 42 de km şi 195 de metri cu timpul de 3 ore 5 minute, în condiții de vânt puternic și un traseu cu urcări și coborâri. Aceste condiții nu sunt favorabile pentru atleta născută la Cornuțel Banat, ea având o constituție fizică mică. Cel mai bun timp reușit în această probă de atleta descoperită de Cristian Dragomir (actualul consilier al ministrului Tineretului și Sportului- Gabriela Szabo) este de 2 ore 48 de minute.

În întrecerea masculină, România a obținut tot medalia de bronz prin Daniel Lupulescu de la Pandurii Târgu Jiu, care a parcurs traseul în 2 ore 41 de minute.

Sursa: Radio Resita
 
Vlad Caraș și Constantin Dănilă, pe podiumul național PDF Imprimare Email

 

 De la Campionatele Naționale de Lupte ale Juniorilor I, desfășurate la Tulcea, sportivii reșițeni s-au întors cu două medalii.

Cel mai bun sportiv al județului Caraș-Severin în anul 2013, luptătorul Vlad Caraș și-a reconfirmat valoarea la întrecerea națională a juniorilor de la Tulcea. Acesta a participat la categoria 120 kg, deși ne obișnuise cu prezențe la categoria 96 kg. Urcând în categorie, l-a avut avut adversar în finală pe un alt luptător legitimat la un club sportiv din Reșița. Vlad Caraș, de la CSM Reșița, a câștigat titlul național al categoriei 120 kg, în timp ce Constantin Dănilă, de la Clubul Sportiv Școlar Reșița, a intrat în posesia medaliei de argint. În precedentele două turnee de calificare până la acest turneu final de la Tulcea, Vlad Caraș concurase și la categoria 96 kg, dar fiind mai bine clasat la 120 kg a fost înscris la această categorie. Tot la Tulcea a concurat și Vlad Grama (CSS Reșița), ocupantul locului 5 la categoria 74 kg. Sportivii i-au avut alături pe antrenorii emeriți Adrian Dacica și Ilie Ene.

La finele acestei săptămâni, în 3 și 4 mai, la Timișoara se va desfășura faza de zonă a Campionatului Național de Lupte al Cluburilor Sportive Școlare și al Liceelor cu Program Sportiv, la care vor fi prezenți și luptători reșițeni, ne-a precizat antrenorul Adrian Dacica.

Sursa: Arena Banateana

 
Doi luptători reşiţeni participă la Campionatele Internaţionale de juniori ale României PDF Imprimare Email

 

Doi sportivi de la cluburile CSM şi CSS Reşiţa participă la Campionatele Internaţionale de lupte pentru juniori ale României. Aceştia sunt Vlad Caraş şi Dănilă Constantin. Antrenorul sportivilor, Adrian Dacica, a declarat că îşi doreşte ca ambii sportivi să cucerească medalii.

Internaţionalele de lupte pentru juniori se vor desfăşura de joi, 10 aprilie, până duminică, 13 aprilie, la Bucureşti.

Înaintea acestei competiţii, luptătorii reşiţeni au desfăşurat o perioadă de pregătire alături de sportivi americani, în municipiul de pe Bârzava. Americanii sunt însoţiţi de antrenorul Laurențiu Palade fost coleg cu profesorul Adrian Dacica pe vremea când activau ca sportivi ai clubului din Petrila. În prezent, Laurențiu Palade este antrenor la Team Defiant Oxford (SUA), şi va participa cu sportivii săi la Internaționalele de Juniori ale României, de la București. Antrenamentele au fost benefice atât pentru luptătorii americani cât şi pentru cei din Reşiţa, a precizat antrenorul Adrian Dacica.

 
Boxul resitean, noi coordonate PDF Imprimare Email
 
REȘIȚA – Una dintre disciplinele de tradiție și de referință pentru sportul reșițean, și anume boxul, a cunoscut treptat, în ultimii ani, o revigorare deosebită.
 Astfel că, în prezent, secția de profil a Clubului Sportiv Municipal a fost încununată de o serie de medalii naționale, la toate nivelurile de vârstă, mulți dintre elevii antrenorilor George Radu și Adrian Mărcuț, care au preluat ștafeta de la regretabilii Vasile Bala și Nicu Tot, fiind cooptați în loturile naționale. Liderii sunt Ovidiu Berceanu, care are onoarea să boxeze și pentru echipa Germaniei, Andrei Dragomir și Alexandru Bibiricea, campioni naționali și medaliați la nivel de seniori. Meritul revine atât antrenorilor cât și reprezentanților la vârf al clubului reșițean, Rusalin Fîc și Francisc Vaștag.

Cu precizarea că acesta din urmă a revenit recent în staff-ul Federației Române de Box, în calitate de vicepreședinte, într-un tandem perfect cu președintele Leonard Doroftei. Iar un pas foarte important în acest sens, de altfel un succes pentru boxul reșițean a fost și este reactivarea Centrului Olimpic de juniori în municipiul de pe Bârzava.

Cu alte cuvinte, Reșița sportivă a redevenit un pol important și în pugilismul românesc, grație și sprijinului autorităților județene și locale.

Sursa: CAON

 

 

 

 
Alexandru Bibiricea, aur la Cupa Romaniei de box PDF Imprimare Email

REŞIŢA – Sala Sporturilor din Iaşi a găzduit, în perioada 17-22 martie a.c., întrecerile Cupei României de box pentru seniori. Printre competitori s-a aflat şi Alexandru Bibiricea, legitimat la Clubul Sportiv Municipal Reşiţa.
Alexandru Bibiricea a avut un parcurs perfect, cucerind medalia de aur, la categoria 75 kg. O performanţă deosebită a elevului antrenorului George Radu, succesul asigurându-i şi cooptarea în echipa României pentru confruntarea cu Republica Moldova, programată în ultima zi a competiţiei.

„Alex a avut evoluţii foarte bune, medalia de aur fiind rodul pregătirii exemplare, ne-a declarat antrenorul George Radu. Am zis că nu ne întoarcem acasă fără medalie. În plus a fost la înălţime şi în gala cu Republica Moldova”.

Sursa: CAON

 

 
Resiteanul Ovidiu Berceanu, in elita boxului mondial PDF Imprimare Email

 REȘIȚA – Echipa Germaniei s-a calificat, recent, în turneul play-off al Campionatului Mondial World Series Boxing, cu participarea celor mai bune opt echipe din lume, împărțite în două grupe, după ce a trecut de formațiile Italiei și Argentinei.

O contribuție însemnată la acest prim succes și-a adus-o și pugilistul Ovidiu Berceanu, legitimat la Clubul Sportiv Municipal Reșița, cooptat în lotul Germaniei, pentru categoria 49 de kg.

Drept urmare, în data de 21 martie a.c. va pleca în Germania, pentru că în 28 martie a.c. este programat meciul cu echipa Khazastanului. Să precizăm că din Grupa A fac parte Ucraina, Italia, Germania și S.U.A., iar din Grupa B, Cuba, Khazastan, Azerbaidjan și Rusia.

„Deși participă la acest turneu profesionist, Ovidiu Berceanu își păstrează statutul de amator, și poate fi prezent la campionate europene, mondiale și la Olimpiadă”, ne-a declarat Rusalin Fîc, directorul general al clubului reșițean.

Sursa: CAON

 

 
<< Început < Anterior 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Următor > Sfârşit >>

Pagina 14 din 20