Vineri, 19 Ian 2018
 
 
Ştiri
Rezultatele luptătorilor reşiţeni la Finalele Campionatului Naţional al seniorilor PDF Imprimare Email

 

Echipa de la CSM Reşiţa a terminat pe locul 5 la Campionatul Naţional de lupte libere pentru seniori de la Târgu Mureş, ce a avut loc zilele trecute.

La individual, Valentin Popescu a devenit vicecampion al categoriei 60 de kg.

Vlad Caraş (foto) la categoria 97 kg, deşi junior, a ajuns în finală dar nu a luptat pentru că s-a accidentat, iar antrenorul Adrian Dacica (foto) a preferat să îl menajeze pentru Campionatul European de juniori 1 de la Katowice din Polonia.

La categoria 125 de kg, Alfred Loba a câştigat medalia de bronz. La aceaşi categorie Adam Babaioana a terminat pe locul 5.

Foto arhivă

 
Tinerii luptatori s-au batut pe Cupa Semenic 2014 PDF Imprimare Email

REŞIŢA – La competiție au participat peste 100 de sportivi, din Timișoara, Jimbolia, Lugoj, Sânandrei și Reșița.
 

Complexul Sportiv „Francisc Vaștag” din cartierul Lunca Bârzavei a găzduit, la sfârșitul săptămânii trecute, întrecerile Cupei Semenic la lupte libere. Competiția, organizată de Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Caraș-Severin, cu implicarea echipei tehnice a Clubului Sportiv Municipal-Clubul Sportiv Școlar Reșița, a fost rezervată copiilor și juniorilor, fete și băieți. Au participat sportivi din Jimbolia, Timișoara, Lugoj, Sânandrei și Reșița.

Iată câștigătorii: copii II, 27 kg: Victor Iacob (C.S.Ș.R.); copii I, 48 kg: Mădălina Ancuța (Timișoara); copii I, 40 kg: Oana Mara (Sânandrei); copii II, 34 kg: Marina Ancuța (Timișoara); copii I, 26 kg: Elena Rusu (C.S.M.R.); copii I, 32 kg: Robert Kiss (Lugoj); copii I, 38 kg: Mario Lătăianu (Timișoara); copii I, 42 kg: Ionuț Soclea (Lugoj); copii, 59 kg: Cristian Bischof (Jimbolia); copii I, 47 kg: Leonard Săila (Timișoara); copii I, 29 kg: Anton Bordeianu (C.S.Ș.R.); juniori, 58 kg: Cosmin Brașoveanu (C.S.Ș.R.); juniori II, 58 kg: Răzvan Toderoi (C.S.Ș.R.); juniori II, 76 kg: Cătălin Negru (C.S.M.R.); juniori III, 32 kg: Roxana Tif (Lugoj); juniori III, 44 kg: Alexandra Cimpoieru (Sânandrei); juniori III, 42 kg: Auraș Badea (C.S.M.R.); juniori III, 59 kg: Petrică Ghețău (C.S.Ș.R.); juniori III, 35 kg: Alex Brașoveanu (C.S.Ș.R.); juniori III, 47 kg: Grațian Tudor (JImbolia); juniori III, 66 kg: Denis Suclea (Lugoj); juniori III, 32 kg: Alexandru Pop (C.S.M.R.); juniori III, 73 kg: Andrei Tot (C.S.M.R.).

Sursa: CAON

 

 
INTERVIU Francisc Vaștag: Părinții trebuie să își îndrepte copiii către sport PDF Imprimare Email

 

Vicepreședintele Federației Române de Box (FRB), Francisc Vaștag, considerat cel mai bun boxer amator român, a vorbit, într-un interviu acordat AGERPRES, despre problemele cu care se confruntă FRB, despre reușitele noii conduceri, dar a făcut și un apel către copii, pentru a se îndrepta spre sport.

 

Foto: (c) Daniel STOENCIU/AGERPRES ARHIVA

Francisc Vaștag a fost primul boxer român care a câștigat centura supremă la categoria sa. Victoriile sale au stimulat foarte mult boxul în România.

Născut la Reșița, la 26 noiembrie 1968, Francisc Vaștag a început să practice boxul la CSM Reșița, fiind descoperit de antrenorul Vasile Bala. Este considerat de specialiști cel mai bun boxer amator român, remarcându-se prin loviturile combinate în serie, directele și croșeele în viteză, care i-au adus multe victorii înainte de limită. Mai exact, și-a revendicat 385 victorii și a suferit doar 17 înfrângeri în cariera sa.

AGERPRES: A trecut un an și jumătate de când conducerea Federației Române de Box a fost schimbată. Ce ați reușit să aduceți nou?
Francisc Vaștag: Noi speram să avem de la an la an sume tot mai importante de bani, însă bugetul scade tot mai mult. Prin urmare, încercăm să ne descurcăm cum putem și încercăm să împărțim puținii bănuți pe care îi avem la nivel de federație, pentru loturile naționale de diferite vârste, la seniori, la tineret, la cadeți și juniori și, desigur, la fete.

Dar și așa, cred că am reușit să facem câteva lucruri bune. Am reușit reînființarea 'Centurii de Aur', care s-a desfășurat anul trecut la Constanța și care a fost un succes, atât din punct de vedere organizatoric, cât și al țărilor participante, printre care s-au aflat Cuba și Rusia. Când e vorba de aceste țări, vorbești de două forțe mondiale, ceea ce pentru noi a fost un lucru extraordinar.

Chiar și așa, România a mers bine, copii noștri câștigând trei centuri de aur. Actuala conducere a Federației Române de Box a reușit, într-un an și jumătate, să înființeze și două centre olimpice de tineret, ceea ce înseamnă foarte mult, mai ales în condițiile în care nu sunt destui bani la federație pentru a susține loturile în pregătire, pentru că tinerii sunt cei ce mâine vor face marea performanță. Sunt zece sportivi la Reșița, zece la Brăila, unde se pregătește și lotul olimpic și unde li se asigură masă și cazare de către Comitetul Olimpic, iar federația nu se mai implică financiar pentru pregătire, ci doar pentru competiții. Comitetul Olimpic și Sportiv Român nu se implică, la rândul său, în ceea ce privește deplasările în străinătate ori în țară.

Oricum, este un ajutor mare pentru federație, dar și pentru boxul românesc, în general. Noi sperăm să rezolvăm, după ce am vorbit și cu Vasile Câtea, vicepreședintele FRB, ca prin unele programe, Ministerul Tineretului și Sportului să atragă fonduri pentru federații, pentru pregătirea boxerilor juniori. Acest lucru, iarăși, este deosebit de important, deoarece, vom înființa alte centre de juniori, în țară, unde copiii să-și desfășoare și activitatea școlară. În acest fel, vor putea să se antreneze în mod continuu și vor fi, permanent, sub supraveghere. Astfel, vom lega linia de juniorat cu cea de tineret, și anume, juniorii, de la centrele lor, vor trece la centrele olimpice de tineret, iar când ai, deja, o continuitate în pregătire, sunt convins că vom face un pas mare marea performanță de la seniori.

AGERPRES: Pe lângă instituțiile statului, ați reușit să atrageți și firme private?
Francisc Vaștag: Este puțin mai greu, pentru că, în ceea ce privește boxul, toată lumea a rămas cu imaginea creată în anii trecuți, când vechea conducere, nu știu din ce motive, nu a acceptat să ia pe nimeni alături de federație. Practic, noi, acum, încercăm să reconstruim, încercăm să refacem imaginea boxului românesc. Pentru aceasta, ne străduim să facem lucruri bune. Vom încerca și să televizăm campionatele naționale și Centura de Aur, pentru ca oamenii și iubitorii sportului cu mănuși să se apropie, din nou, de noi.

Ne dorim să aducem rezultate cât mai bune. O dată ce arătăm toate aceste lucruri pe care le-am realizat, sunt convins că ne va fi mult mai ușor să ne apropiem oamenii care să investească în boxul românesc. Probabil că va mai dura ceva timp, sper eu cât mai scurt, până acest lucru se va întâmpla. În plus, în luna mai avem și Campionatul European de fete, de senioare, la București, ceea ce ne duce cu un pas în față, pe noi, ca federație. În România nu s-a mai ținut un asemenea campionat mare de foarte, foarte mulți ani. Iată că, în această perioadă scurtă, Federația de Box a reușit să lege câteva lucruri importante. Eu cred că, dacă reușim, fiecare dintre noi, să ne descurcăm pe plan local, așa cum facem și noi, la Reșița, performanța va ieși la suprafață.                                                                                                                                                                                                 AGERPRES: Să înțelegem că aici, la Reșița, unde funcționează unul dintre centrele olimpice de tineret, vă descurcați...                                                      Francisc Vaștag: Pe noi de ajută și Consiliul Județean Caraș-Severin, și Primăria Reșița, fiecare cu cât poate, pentru că noi știm că sunt probleme în toată țara, în toate domeniile, nu doar în sport. Dar noi punem suflet în tot ceea ce facem. Dacă și copiii vor înțelege că scopul lor este să învețe abecedarul sportului cu mănuși, e bine.

Obiectivul principal îl reprezintă boxul profesionist, unde au șansa să câștige și bani mai mulți. Poate nu la fel ca la alte ramuri sportive, unde nu există această categorie, așa cum e gimnastica, de exemplu. Le spun de fiecare dată și copiilor, că au o șansă, dar trebuie să muncească. Avem destule exemple: Doroftei, Bute, Leu, dar și mulți alții.

AGERPRES: Câți copii sunt la Centrul din Reșița și ce perspective au?
Francisc Vaștag: Lotul este format din zece sportivi, un antrenor și un medic. Inițial ar fi trebuit să fie 20 de sportivi, cu doi antrenori, un medic și un asistent, dar am reușit să-i convingem pe cei de la Comitetul Olimpic să împărțim în două acest centru, la Reșița și la Brăila, pentru a cuprinde două puncte din țară, pentru a nu fi departe nici de cei de la București, nici de Ardeal. Am vrut, astfel, să ne împărțim, cumva, pe zone. Odată format un nucleu, se pot atrage spre centrele olimpice și alți sportivi, de la cluburile din respectivele zone.

La cele două centre, de la Reșița și de la Brăila, sunt condiții bune pentru performanță, atât în ceea ce privește antrenamentele, cât și cazarea și masa copiilor. Avem saună, stadion, sală de antrenament, cazarea e foarte bună, mâncarea la fel, deși, de multe ori, trebuie mare atenție, pentru ca tinerii să nu depășească kilogramele pentru categoria lor.

AGERPRES: Se mai îndreaptă copiii spre sport?
Francisc Vaștag: Avem luni în care sala este plină, dar avem și momente când sunt puțini copii, în general pe perioada vacanțelor. Avem și tineri care vor să facă performanță și care nu lipsesc de la antrenamente. Pentru marea performanță trebuie să îndeplinești mai multe criterii. Trebuie să și muncești mult, dar să ai și ceva de la Dumnezeu.

AGERPRES: Ce ați dori să transmiteți copiilor, dar și părinților lor, legat de sport?
Francisc Vaștag: Vreau să fac un apel către copii, de fapt, să reiau acest mesaj, pe care nu obosesc să-l tot fac, și anume, să se îndrepte spre sport, nu doar către box, ci către orice ramură sportivă. Este foarte important ca tinerii să meargă în sălile ori pe terenurile de sport, în primul rând pentru sănătate. Apoi, copiii nu își cunosc toate calitățile, fapt pentru care, părinții trebuie să îi ducă la mai multe ramuri sportive, fie gimnastică, fie atletism sau înot, dar și la box, care un sport bărbătesc.

Desigur, cred că de acum se știe că ruperea nasului este o poveste doar, o legendă a boxului, din perioada interbelică, dacă putem spune așa. În prezent, totul e modern și se lasă la aprecierea fiecăruia. Cu toții trebuie să fie conștiincioși și să asculte de antrenor, pentru că fără disciplină, nu se poate face performanță. Copiii trebuie să mai știe că un sportiv cu rezultate este respectat în societate.

AGERPRES: Ce vă mai așteaptă în acest an?
Francisc Vaștag: Pe lângă Campionatul European de fete, unde sperăm să obținem câteva medalii importante, ne așteaptă Campionatul European de tineret, programat pentru luna noiembrie, referindu-mă la competițiile internaționale. Anul acesta, la seniori am avut pauză, dar ei vor avea un an greu în 2015, când vor avea loc și Europenele și Mondialele.

AGERPRES (autor: Paula Neamțu, editor: Mihai Țenea)

 
Boxul resitean, noi coordonate PDF Imprimare Email
 
REȘIȚA – Una dintre disciplinele de tradiție și de referință pentru sportul reșițean, și anume boxul, a cunoscut treptat, în ultimii ani, o revigorare deosebită.
 Astfel că, în prezent, secția de profil a Clubului Sportiv Municipal a fost încununată de o serie de medalii naționale, la toate nivelurile de vârstă, mulți dintre elevii antrenorilor George Radu și Adrian Mărcuț, care au preluat ștafeta de la regretabilii Vasile Bala și Nicu Tot, fiind cooptați în loturile naționale. Liderii sunt Ovidiu Berceanu, care are onoarea să boxeze și pentru echipa Germaniei, Andrei Dragomir și Alexandru Bibiricea, campioni naționali și medaliați la nivel de seniori. Meritul revine atât antrenorilor cât și reprezentanților la vârf al clubului reșițean, Rusalin Fîc și Francisc Vaștag.

Cu precizarea că acesta din urmă a revenit recent în staff-ul Federației Române de Box, în calitate de vicepreședinte, într-un tandem perfect cu președintele Leonard Doroftei. Iar un pas foarte important în acest sens, de altfel un succes pentru boxul reșițean a fost și este reactivarea Centrului Olimpic de juniori în municipiul de pe Bârzava.

Cu alte cuvinte, Reșița sportivă a redevenit un pol important și în pugilismul românesc, grație și sprijinului autorităților județene și locale.

Sursa: CAON

 

 

 

 
Boxeri reşiţeni la CN de tineret PDF Imprimare Email

 

CSM Reşiţa va fi reprezentat la Campionatele Naţionale de Box pentru tineret de la Braila de Marian Ruţă la categoria 52 kg și si de Ionuț Socareva  la  categoria 69 kg. Galele se vor desfășura săptămâna viitoare, iar cei doi boxeri reşiţeni cât şi ceilalţi componenţi ai Centrului Olimpic de la Reşiţa (coordonat de Traian Giorgia) vor pleca luni spre Brăila. Atât Marian Ruţă cât şi Ionuț Socareva sunt  campionii Romaniei de juniori de anul trecut.

Antrenorul pugiliştilor de la club, Radu George, a spus că aşteaptă medalie de aur de la Marian Ruţă şi o clasare pe podium din partea lui Ionuţ Soxareva. Cei doi boxeri sunt în primul an la categoria tineret, 17-18 ani.

 

Sursa: Radio Resita

 
Liliana Danci prima la 10 mii de metri PDF Imprimare Email

 

Atleta Liliana Danci din Caransebeș, legitimată al CSM Reșița, a încheiat sâmbătă pe primul loc cursa senioarelor de 10.000 de metri de la Campionatul Național al seniorilor, tineretului și juniorilor de la București. Eleva antrenorului Cristian Dragomir a trecut linia de sosire după 35 de minute 39 de secunde.

Liliana Danci este campioana națională en-titre la maraton, iar săptămâna trecută a vâștigat etapa Wings for Life World Run de la București, după ce a alergat 39 de km.

 
<< Început < Anterior 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Următor > Sfârşit >>

Pagina 13 din 20