Vineri, 19 Ian 2018
 
 
Ştiri
Luptatorii resiteni, in turnee de calificare PDF Imprimare Email

 

REȘIȚA – Mai mulți luptători de la Clubul Sportiv Școlar și Clubul Sportiv Municipal Reșița au participat, la Mangalia, la primul turneu de calificare din cadrul Campionatului Național de Lupte al Juniorilor I.

Aceștia au avut comportări bune, care dau speranțe pentru clasări pe podium în turneul final. Sportivii au fost însoțiți la turneul de la mangalia de antrenorul emerit Adrian Dacica. La categoria 76 kg, Vlăduț Grama s-a clasat pe locul al doilea. La categoria 120 kg, lupta s-a dat între doi reprezentanți ai Reșiței, Vlad Caraș – cel mai bun sportiv al județului Caraș-Severin în anul 2013, clasat pe primul loc, și Constantin Dănilă, ocupant al locului al doilea la Mangalia. Următoarea etapă de calificare la Juniori I va avea loc în perioada 14-16 martie, la București.

Până atunci, la sfârșitul acestei săptămâni, la Mangalia va avea loc cel de-al doilea turneu de calificare la nivelul cadeților, întrecere la care reșițenii vor fi însoțiți de antrenorul emerit Ilie Ene.

Sursa: CAON

 

 
Sperantele gimnasticii resitene PDF Imprimare Email

REŞIŢA – De-a lungul timpului, municipiul de pe Bârzava a fost o pepinieră importantă pentru gimnastica românească.

Nume mari ale acestui sport s-au pregătit în orașul de la poalele Semenicului și au ajuns pe cele mai înalte trepte ale podiumului la Jocurile Olimpice, Campionate Mondiale sau Campionate Europene.

Reșița a fost o adevărată capitală a gimnasticii, prin prezența timp de 20 de ani a loturilor naționale, fie de seniori, fie de juniori. Astfel, aici s-a creat o adevărată emulație, ceea ce a dus la performanțe nebănuite pentru sportul reșițean. Ani la rând, competițiile interne au fost dominate de gimnaștii din Reșița, erau întreceri cu podiumuri exclusiv reșițene, într-o perioadă în care Clubul Sportiv Școlar rivaliza cu marile forțe ale României, Steaua și Dinamo.

Dar, cum în viață există urcușuri și coborâșuri, a venit oarecum inevitabil și rândul Reșiței să sufere un recul în gimnastică, iar rezultatele din ultima perioadă nu s-au mai ridicat la nivelul cunoscut. Totuși, un colectiv inimos de antrenori, contribuie la revigorarea gimnasticii reșițene, fie că vorbim de sportivi la CSS, fie la CSM.

Robert Bălan, coordonatorul catedrei de gimnastică a Clubului Sportiv Școlar Reșița, are speranța că gimnastica reșițeană va reveni în top, dar pentru acest lucru este nevoie de multă muncă și răbdare. Grupele de începători și avansați care se pregătesc la sala de gimnastică a CSS Reșița, cu vârste de la 6 la 18 ani, sunt cele pe care se va miza în perioada următoare.

Micii gimnaști le calcă pe urme predecesorilor și dacă acum totul este privit ca o joacă pentru ei, pe viitor ei speră să ajungă să concureze în competiții mari și să urce pe podium. Mihaela Rugaci și Remus Jivan sunt alți doi antrenori care își desfășoară activitatea în slujba sportului ce a făcut cândva din Reșița o adevărată forță națională.

Sursa: CAON
 
Boxeri de la CSM Reșița în competiții PDF Imprimare Email

 

Pugilistul de la CSM Reșița, Ovidiu Berceanu, va boxa la sfârşitul acestei săptămâni în limitele categoriei 49 de kg în meciul cu Argentina. Berceanu a fost cooptat în echipa Germaniei, pentru galelele care vor avea loc la Cordoba, în cadrul competiției World Series Boxing, organizată de AIBA.

Alți doi pugiliști de la CSM Reșița vor participa la selecția pentru constituirea lotului național de juniori, cu vârsta de 14-15 ani, al României.  Cei doi sunt Nelu Rădeanu, la categoria 50 de kg și Daniel Bihari, la categoria 66 de kg. Acțiunea va avea loc în 4 martie la Ploiești. Boxerii selecționați vor face parte din lotul pentru Campionatele Europene.

 

Sursa: Radio Resita

 
Pugilistul Ovidiu Berceanu, in WSB cu echipa Germaniei PDF Imprimare Email
REȘIȚA – Sportivul Ovidiu Berceanu, legitimat la Clubul Sportiv Municipal, va susține sâmbătă, 1 martie a.c., în Argentina, cel de-al doilea meci din cadrul Campionatului Mondial Profesionist pe echipe World Series Boxing.
 Pugilistul reșițean va evolua în echipa Germaniei, în confruntarea cu formația similară a țării gazdă. Va fi o nouă experiență deosebită pentru elevul antrenorilor George Radu și Adrian Mărcuț, după ce în data de 7 februarie a.c. a boxat tot pentru Germania, la categoria 49 kg, în compania Italiei.

„Spre deosebire de boxul amator, concurenții care iau parte la WSB, trebuie să lupte la bustul gol și fără cască de protecție, pe durata a cinci reprize a câte trei minute fiecare, ne-a declarat Rusalin Fîc, directorul general al C.S.M.R. Cu toate că boxează la un turneu profesionist, își păstrează statutul de amatori și pot participa și la campionatele mondiale, europene și Jocurile Olimpice”.

Sursa: CAON

 

 
Pugilistii resiteni, intre Debrecen si Braila PDF Imprimare Email

REȘIȚA – Doi componenți ai secției de box a Clubului Sportiv Municipal Reșița se află în această săptămână la Brăila, pentru participarea la întrecerile Cupei României de box pentru tineret.

 

Marian Ruță (categoria 56 kg) și Ionuț Socareva (69 kg) sunt cei doi pugiliști reșițeni care vor urca în ring, în prima competiție oficială din 2014. Ambii sunt componenți ai Centrului Olimpic de Box pentru juniori care își desfășoară activitatea la Reșița, sub coordonarea antrenorului Traian Giorgia. Cei doi sportivi reșițeni participă la Brăila la o categorie superioară de vârstă, urmând să întâlnească adversari mai mari la această întrecere. Marian Ruță și Ionuț Socareva vor fi însoțiți la Brăila de antrenorul lor de club, Radu George.

Cupa României la box pentru tineret începe miercuri, 5 februarie. Dimineața au loc cântarul oficial și ședința tehnică, iar după-amiaza este programată prima gală a competiției.

Andrei Dragomir (categoria 56 kg) și Alexandru Bibiricea (81 kg) vor urca în ringul de la Debrecen (Ungaria), în calitate de componenți ai Lotului României de seniori, în cadrul unui turneu internațional, prilej cu care au posibilitatea de a se remarca. În acest sens, înainte de a pleca spre Debrecen, mai precis marți, 3 februarie a.c., Andrei și Alex au efectuat vizita medicală la Centrul Național de Medicină Sportivă București.

Sursa: www.caon.ro

 

 
Marian Ruta, in anticamera mondialelor de box tineret PDF Imprimare Email
REȘIȚA – Sportivul Marian Ruță, legitmat la CSM Reşiţa, component al Centrului Olimpic de Box, a fost nominalizat, recent, să participe la barajul de calificare pentru Campionatele Mondiale de box pentru tineret de la Sofia, Bulgaria, din luna aprilie a.c.

Și asta chiar dacă a ratat finala naționalelor de la Brăila, datorită unei accidentări la umărul drept, fiind nevoit să se mulțumească doar cu medalia de bronz.

Marian Ruţă a fost supus unui control medical complex, iar medicii au decis că va putea fi apt pentru mondiale, ne-a declarat antrenorul George Radu. În prezent, dr. Ioan Șerbescu i-a stabilit un program riguros de recuperare, iar de luni, 17 februarie a.c., își va relua pregătirile. Astfel, la mijlocul lunii martie a.c., va participa, la București, la barajul de calificare pentru mondiale. La categoria lui, 56 kg, vor mai fi trei băieți, Vasile Suciu (Sibiu), Robert Jitaru (Brăila) și Cristian Ciobanu (Bacău)”.

Sursa: www.caon.ro

          

 

 
<< Început < Anterior 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Următor > Sfârşit >>

Pagina 15 din 20