Marţi, 23 Ian 2018
 
 
Ştiri
Opt medalii pentru luptele reşiţene la Campionatele Naţionale de seniori PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 23 Aprilie 2011 20:24
O medalie de aur, două de argint şi cinci de bronz este performanţa cu care se pot lăuda luptătorii reşiţeni antrenaţi de Adrian Dacica. Deşi mulţumit de evoluţia sportivilor pe care îi pregăteşte, Dacica susţine că numărul premianţilor putea fi şi mai mare, dacă trei dintre elevii săi nu ar fi fost accidentaţi.

Participarea la Campionatele Naţionale pentru seniori de la Târgu Mureş a fost o reuşită pentru sportivii de la Clubul Sportiv Municipal Reşiţa. Reşiţenii s-au întors acasă cu nu mai puţin de opt medalii, performanţă egalată doar de clubul Steaua Bucureşti. Revenită pe saltea după un lung şir de accidentări, Diana Mudrag a dat tot ce a putut şi a reuşit să urce pe prima treaptă a podiumului, redevenind campioana României la categoria 72 de kilograme.

Medaliile de argint au strălucit la gâtul Nicoletei Ciuhurezu şi al lui Valentin Popescu, la 51, respectiv 60 de kilograme. Pe treapta a treia a podiumului au urcat nu mai puţin de cinci reşiţeni: Alina Vuc (48 kg), Masoudeb Mattah (55 kg), Petronela Glinţa (59 kg), Roxana Năstruşnicu (63 kg) şi Andrei Franţ (84 kg).

Deşi mulţumit de reuşita elevilor săi, Adrian Dacica mai avea încă trei luptători cu mari şanse de a veni şi ei acasă cu o medalie, dacă nu ar fi fost accidentaţi. Este vorba de Olivia Neagu, Mihai Turculeanu şi Sebastian Uţă, care au avut ghinionul de a fi indisponibili pentru competiţia de la Târgu Mureş.

„Dacă nu apăreau aceste accidentări, sunt sigur că am fi avut şi mai multe medalii. Sunt mulţumit şi aşa, pentru că a fost o competiţie foarte acerbă, la care au luat parte 200 de sportivi, o participare mai numeroasă faţă de alţi ani”, a declarat antrenorul Adrian Dacica.

Ghinionul nu a ocolit-o nici pe Diana Mudrag, care a suferit în ultimul an mai multe accidentări la genunchi, umăr şi gleznă. Din fericire, sportiva şi-a revenit la timp şi a demonstrat că este invincibilă pe saltea la categoria ei. Acum, sportiva este aşteptată să confirme şi la Olimpiada din 2012.

„Medalia de aur a Dianei a confirmat valoarea pe care o are. A avut o perioadă cu ghinion în anii trecuţi, când a tot fost accidentată, dar acum e pe un drum ascendent. Îi mai lipsesc doar competiţiile şi încrederea în sine şi sperăm să o vedem la Jocurile Olimpice de la Londra”, a mai spus Adrian Dacica.

MIHAELA BADEA

(Sursa: Argument)

 

 
Francisc Vaştag, membru de onoare al Sindicatului Poliţiştilor din Banat PDF Imprimare Email

Multiplul campion mondial şi european la box Francisc Vaştag a intrat în rândurile sindicaliştilor poliţişti alături de doi oameni de afaceri cu notorietate în judeţ, Costel Ciobanu şi Vladimir Panici.

Sindicatul Poliţiştilor din Banat, filiala Caraş-Severin, are de la sfârşitul săptămânii trecute trei membri de onoare. “La sfârşitul acestui an, Sindicatul Poliţiştilot din Banat, un sindicat relativ nou înfiinţat, s-a gândit să organizeze o acţiune de socializare, sens în care ne-am gândit să câştigăm imagine prin aducerea în rândul nostru a câtorva personalităţi, oameni cunoscuţi din mediul de afaceri şi sportivi, a declarat vicepreşedintele sindicatului, agentul-şef principal Lucian Nica. Au devenit membri ai sindicatului nostru marele campion la box Francisc Vaştag şi doi oameni de afaceri cunoscuţi în judeţ. Este un lucru benefic şi sperăm ca pe viitor să extindem lista”. Vaştag a intrat în rândurile poliţiştilor în 1987. “Am fost subofiţer la Miliţia Judiciară Reşiţa până în 1990. Apoi am fost legitimat la clubul Dinamo şi asta spune tot. Sunt prieten cu mulţi poliţişti, e un oraş mic, ne cunoaştem şi e o mare onoare să fiu membru al Sindicatului Poliţiştilor din Banat”, a spus fostul mare pugilist.

Florin Vîlnei, preşedintele Federaţiei Poliţiştilor Sed Lex, a avut numai cuvinte de laudă la adresa liderilor Sindicatului Poliţiştilor din Banat. “Numai prin astfel de acţiuni se pot întări relaţiile de socializare, relaţiile de natură profesională, şi nu numai. Îi felicit pentru iniţiativă”, a declarat Vîlnei. Invitat la ceremonie, profesorul Ion Benga a vorbit în termeni laudativi despre poliţiştii cărăşeni: “Mă aflu alături de nişte naţionalişti adevăraţi pe care preşedintele ţării îi reneagă. Aveţi stima mea şi a consilierilor locali pentru ceea ce faceţi pentru Reşiţa”, a spus consilierul local. (Sursa: Argument)

 
Ultimele rezultate obţinute de sportivii CSM Reşiţa PDF Imprimare Email
Joi, 13 Mai 2010 09:22

Campionatul Naţional de Marş, Reşiţa, 20 martie 2010:

Laţcu Robert - juniori II, locul III, 10 km marş
Ursu Doru - seniori. locul III. 20 km marş
Baicus Stelian - tineret, locul I, 20 km marş

Echipa CSM - CSU Reşiţa, locul II, seniori (Moisa Florin, Ursu Doru, Cocioran Marius, Mihaila Narcis)
Echipa CSM - CSU Reşiţa, locul III, seniori (Baicus Stelian, Ciobanu Alexandru, Ianosi Horia)
Echipa CSM - CSU Reşiţa, locul I, tineret (Baicus Stelian, Ciobanu Alexandru, Ianosi Horia)

Campionatul Naţional de Lupte, Seniori - Dr. Tr. Severin, 30.04-02.05.2010:

POPESCU VALENTIN, 60 kg - locul I
CIUHUREZU NICOLETA, 48 kg - locul II
NEAGU OLIVIA, 55 kg - locul III
UTA SEBASTIAN, 75 kg - locul III
MUDRAG DIANA, 72 kg - locul III
NĂSTRUŞNICU ROXANA, 63 kg - locul III
VUC ALINA, 48 kg - locul III

 
Boxerii Clubului nostru s-au întors cu medalii de la Iaşi PDF Imprimare Email
Duminică, 14 Martie 2010 14:39
La Iaşi s-a încheiat de curând competiţia "Cupa Romaniei la Box - Seniori". Şi de această dată, sportivii noştri participanţi la aceste întreceri au obţinut rezultate remarcabile. Astfel, Ovidiu Berceanu (categoria 48 kg, antrenor Adrian Mărcuţ) a cucerit medalia de aur, Andrei Dragomir (categoria 51 kg, antrenor Adrian Mărcuţ) a obţinut medalie de argint, iar Mihai Lazăr (categoria 57 kg, antrenor Adrian Mărcuţ) a intrat în posesia medaliei de bronz. De asemenea, Rusalin Căldăraş (cat. 91 kg, antrenor Radu Gheorghe). a fost răsplătit şi el cu o medalie de bronz pentru prestaţia avută.
 
Iuliana Popescu - primele medalii pentru CSM Reşiţa PDF Imprimare Email
Vineri, 05 Martie 2010 15:24

La Campionatul Naţional de Atletism în Sala - Cupa de Cristal, care s-a desfăşurat la Bucureşti, în perioada 27-28 februarie 2010, sportiva Iuliana Tudoriţa Popescu a câştigat primele două medalii ale Clubului Sportiv Muncipal Reşita în acest an, respectiv locul 3 la 1500 de m şi locul 2 la 800 m.

 
Sportul cărășean, în sărbătoare PDF Imprimare Email
Vineri, 05 Martie 2010 13:58

Direcţia pentru Sport a Judeţului Caraş-Severin şi Filiala Caraş-Severin a Academiei Olimpice Române, cu sprijinul Consiliului Judeţean şi al Primăriei Municipiului Reşiţa, i-au premiat, ca în fiecare an. pe sportivii şi antrenorii reprezentativi ai judeţului, care au înregistrat, în 2009, performanţe deosebite. Manifestarea a avut loc miercuri, 3 martie a.c., la Sala Polivalentă din Reșița și a fost o adevărată sărbătoare pentru sportul cărășean, dar în primul rând pentru sportivii și antrenorii Clubului nostru.

Au fost recompensaţi 28 de sportivi şi antrenori, dar au fost premiate şi trei cluburi sportive (C.S.M. Reşiţa, cu cei mai mulţi sportivi în top, C.S.Ş. Reşiţa, U.C.M. Reşiţa), dar şi şapte echipe de seniori şi juniori, de handbal, tenis de masă, lupte şi fotbal. Podiumul Top Sport Caraş-Severin 2009 a fost ocupat aproape în întregime de sportivi ai Clubului Sportiv Municipal Reșița: luptătorii Diana Mudrag şi Valentin Popescu (la egalitate, pe prima poziţie), Nicoleta Ciuhurezu (lupte) - locul 2, Iuliana Popescu (atletism) - locul 3, Daiana Șerboane (înot) - locul 5, Andrei Franț (lupte) - locul 6, Mihai Turculeanu (lupte) - locul 7, Roxana Năstrușnicu (lupte) și Olivia Neagu (lupte) - la egalitate pe locul 8, Marius Cocioran (ateltism) - locul 9, boxerii Ovidiu Berceanu și Mihai Lazăr, precum și luptătorul Răzvan Pufan - toți 3 la egalitate pe loul 10.

Pe podiumul antrenorilor au urcat Adrian Dacica (lupte), Cristian Dragomir (atletism), Adina Schuster (înot) şi Ion Radu (judo), ultimii doi pe poziţia a III-a.

La secţiunea „Premii Speciale“ s-au regăsit prof. Aihan Omer, antrenorul echipei masculine de handbal UCMR, gimnaştii Daniel Rădeanu şi Diana Văleanu, şi atleta Liliana Danci. Iar la „Sporturi Neolimpice“ s-au remarcat: Raluca Pop (karate), Stelian Tănăsescu şi Ştefan Szabo (radioamatorism), Lucien Hora (automobilism), Lavinia Luchian şi Alexandru Holecz (dans sportiv). Toţi aceştia au fost felicitaţi de preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, şi de primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu.

În cadrul festivității de premiere s-a desfășurat - spre deliciul spectatorilor veniți în număr destul de mare - un spectacol inedit, în care şi-au demonstrat măiestria şi valoarea internaţională componenţii Lotului României de Gimnastică Aerobică, pregătiţi de prof. Maria Fumea. Programul a fost completat de Trupa de Majorete „Dinamic“ a D.S.J. Caraş-Severin, precum şi de formaţia „Trenul de Noapte“.

 


Mai multe fotografii de la festivitatea de premiere puteţi vedea în Galeria foto.

 
<< Început < Anterior 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Următor > Sfârşit >>

Pagina 19 din 20