Vineri, 19 Ian 2018
 
 
Ştiri
Pugiliștii Socareva si Ruta, medaliați la Cupa României PDF Imprimare Email

  REȘIȚA – Sala Sporturilor din Brăila a găzduit, timp de cinci zile, întrecerile Cupei României la box pentru tineret. În ring au urcat și doi pugiliști legitimați la C.S. Municipal Reșița, Ionuț Socareva, la categoria 69 kg, și Marian Ruță (56 kg).

 
 
În cele din urmă, elevii antrenorilor George Radu și Adrian Mărcuț au reușit să urce pe podiumul de premiere. Ionuț Socareva a boxat în finala categoriei, cedând la puncte, în fața constănțeanului Viorel Petriș, obținând „argintul”, în timp ce Marian Ruţă a fost nevoit să se mulțumească doar cu medalia de bronz. Dar, merită apreciat faptul că acesta a luptat cu o mână, accidentându-se la umărul drept, în timpul semifinalei. A încheiat astfel întrecerea cu fruntea sus, refuzând abandonul.

Marian Ruță a demonstrat că este un mare luptător, un copil de mare caracter”, a precizat Francisc Vaștag, directorul general adjunct al clubului reșițean și vicepreședinte al federației, prezent la ediția din acest an a Cupei României.

Sursa: www.caon.ro

 

 
Pugilistul Ovidiu Berceanu, în fața unui mare test PDF Imprimare Email

  Pugilistul reșițean, Ovidiu Berceanu, legitimat la Clubul Sportiv Municipal din Reșița se află în fața unui test extrem de important în cariera sa. Berceanu se antrenează de două zile în Germania, alături de echipa Eagles.

 

Reșițeanul va participa vineri, alături de echipa Germaniei la cel mai important concurs de până acum. Eagles participă și anul acesta la WSB, alături de alte 12 echipe din diferite țări. Pentru Berceanu este practic un alt pas în box. Un pas important și totodată nou pentru reșițean. WSB este o combinație între amatori și profesioniști. De fapt la asta se referă și concursul la care participă vineri Berceanu, un campionat de box semiprofesionist, în care sunt agrenate echipe din 12 țări, printre care și Germania.

Membrii echipei pentru care concurează Berceanu vineri, vor intra în ring împotriva echipei Italia Tunder. Totuși reșițeanul legitimat la CSM Reșița, nu va avea viață deloc ușoară. Ovidiu Berceanu intră vineri în ring de la ora 18:00,  cu Patrick Barnes, un pugilist din Irlanda, cu un cv impresionant, chiar medaliat la Jocurile Olimpice.

Sursa: Vest TV

 
Pugilistii resiteni, intre Debrecen si Braila PDF Imprimare Email

REȘIȚA – Doi componenți ai secției de box a Clubului Sportiv Municipal Reșița se află în această săptămână la Brăila, pentru participarea la întrecerile Cupei României de box pentru tineret.

Marian Ruță (categoria 56 kg) și Ionuț Socareva (69 kg) sunt cei doi pugiliști reșițeni care vor urca în ring, în prima competiție oficială din 2014. Ambii sunt componenți ai Centrului Olimpic de Box pentru juniori care își desfășoară activitatea la Reșița, sub coordonarea antrenorului Traian Giorgia. Cei doi sportivi reșițeni participă la Brăila la o categorie superioară de vârstă, urmând să întâlnească adversari mai mari la această întrecere. Marian Ruță și Ionuț Socareva vor fi însoțiți la Brăila de antrenorul lor de club, Radu George.

Cupa României la box pentru tineret începe miercuri, 5 februarie. Dimineața au loc cântarul oficial și ședința tehnică, iar după-amiaza este programată prima gală a competiției.

Andrei Dragomir (categoria 56 kg) și Alexandru Bibiricea (81 kg) vor urca în ringul de la Debrecen (Ungaria), în calitate de componenți ai Lotului României de seniori, în cadrul unui turneu internațional, prilej cu care au posibilitatea de a se remarca. În acest sens, înainte de a pleca spre Debrecen, mai precis marți, 3 februarie a.c., Andrei și Alex au efectuat vizita medicală la Centrul Național de Medicină Sportivă București.

 Sursa: www.caon.ro

 
Vlad Caras, sportivul numarul 1 PDF Imprimare Email
 Luptătorul Vlad Caraș, de la Clubul Sportiv Municipal Reșița, a fost desemnat cel mai bun sportiv al județului Caraș-Severin în anul 2013.
Vlad Caraș este urmat pe treapta a doua a podiumului de un alt luptător, colegul său de la CSM Reșița, Andrei Franț. Pe locul al treilea sunt doi atleți, Ionuț Betej (CS Universitatea Reșița) și Narcis Mihăilă (CSM Universitatea Reșița).
Atleta Liliana Danci (CSM Reșița) ocupă poziția a patra, în vreme ce pe locul 5 se află un atlet, Marius Cocioran (CSM-Universitatea Reșița) și un pugilist, Ovidiu Berceanu (CSM Reșița). Pe locul 6 tot câte un reprezentant de la atletism și box: Claudia Ștef (CS Universitatea Reșița), respectiv Andrei Dragomir (CSM Reșița). Poziția a șaptea este împărțită de atleții Doru Ursu (CSM-U Reșița) și Georgiana Enache (CSU Reșița). Pe locul 8 se află Diana Văleanu (gimnastică ritmică, CSS Reșița). Luptătorul Adam Babioana și boxerul Alexandru Bibiricea, ambii de la CSM Reșița, împart locul 9, iar pe locul 10 se află alți trei sportivi: atletul Robert Lațcu (CSM-Universitatea Reșița), boxerul Marian Ruță (CSM Reșița) și luptătorul Alfred Loba (CSM Reșița).
Premiul „Speranță Olimpică” îi revine gimnastului Ionuț Daminescu (CSM Reșița) și lui Cătălin Zgârță, de la secția de judo a CS Muncitorul Reșița.
Antrenorul emerit de lupte Adrian Dacica a fost desemnat antrenorul anului 2013 în județul Caraș-Severin, podiumul fiind completat de reprezentanții atletismului, Octavian Măzăran și Cristian Dragomir.
În clasamentul pe echipe, locul I este deținut de echipa de volei de plajă de la CS Universitatea Reșița, campioană balcanică și națională de senioare. Pe locul al doilea se află echipa CSM-Universitatea Reșița, campioană națională de atlestim, iar pe locul al treilea se află echipa de handbal masculin CS Caraș-Severin, participantă în cupele europene. La sporturi neolimpice cea mai bună sportivă a fost desemnată Corina Grădinaru (CS Fitnesstudio Reșița), locul I la Campionatul European de Culturism și Bodyfitness Classic pentru seniori. Premii speciale vor primi dansatorii Alexandru Holecz și Lavinia Luchian (CS Mystic Reșița) – locul 2 la Clasa A Latino, în cadrul Maribor World Open Slovenia, dar și Bruno Adamcsek, care a escaladat în premieră vârful Nanga Parbat din Himalaya.
 
Francisc Vaştag şi prietenii fotbalului au participat la Cupa Toamnei din Fârliug PDF Imprimare Email
Joi, 25 Octombrie 2012 11:22
În Comuna Fârliug din Caraş-Severin, duminica trecută, a avut loc prima ediţie a Cupei Toamnei, organizată din iniţiativa primarului Ion Borduz.

Cupa Toamnei a fost gândită pe două paliere, cu participarea a patru echipe de copii, care au reprezentat Școlile gimnaziale din Ezeriș, Fârliug, Goruia și Şcoala gimnazială nr. 5 din Reșița, precum și o partidă vedetă de old-boys dintre „Prietenii lui Vaștag” și Selecționata Fârliug. În echipa „Prietenii lui Vaștag” a evoluat şi campionul mondial la box, Francisc Vaştag.
Întrecerea destinată copiilor s-a desfășurat în sistem cupă – eliminatoriu și s-au consemnat următoarele rezultate: Școala Fârliug - Școala Goruia 0-1; Școala Nr. 5 Reșița - Școala Ezeriș 2-0.

Finala a fost jucată între Şcoala Goruia şi Şcoala Nr.5 Reşiţa. Reşiţenii s-au impus cu scorul de 3 -1, după executarea penaltiurilor. Şi finala mică, dintre Şcoala Fârliug şi Şcoala Ezeriş, a fost decisă la penaltiuri, echipa din Fârliug câştigând cu scorul de 5 – 2.

Meciul echipelor de seniori a fost câştigat de „Prietenii lui Vaştag”, care a dispus cu 4-2 de Selecţionata comunei Fârliug.
Premiile speciale au fost acordate lui Draghița Liviu (Reşiţa) – cel mai bun portar; Beck Daniel (Goruia) – golgeterul competiției, Claudiu Ungureanu (Reşiţa) - cel mai tehnic jucător şi Cristina Terciu (Goruia) – cel mai pătimaș suporter. Un premiu special a fost decernat şi Violetei Franți, directoarea Școlii din Fârliug, pentru organizare.

La nivel de seniori, au primit diplome: Dumitrașcu Eugen Marius, „Paco” de la „Prietenii lui Vaştag”, golgeterul partidei de old-boys, cu două reușite, și Pavel Moți, premiul pentru cel mai în vârstă fotbalist.

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Caraş-Severin a acordat două premii de excelență. Francisc Vaştag a primit din mâna președintelui AJFCS, Costinel Ristache, premiul pentru promovarea sportului din Caraş-Severin în lume și drapelul național, pe care l-a slujit cu credință în competițiile internaționale.

Primarul din Fârliug, Ioan Borduz, a fost recompensat pentru promovarea sportului de masă în rândul tinerilor.
Asociația Județeană de Fotbal Caraș-Severin s-a constituit parte suport la reușita acțiunii și a asigurat gratuit arbitrajul partidelor.
Competiția a fost fost organizată de către Primăria şi Consiliul Local Fârliug, Școala gimnazială din Fârliug, Cercul Olimpic Miracol, DJST Caraş-Severin și Asociația Județeană de Fotbal Caraș-Severin.

Sursa: ARGUMENT

 

 

 
Francisc Vaştag îl somează pe Rudel Obreja să plece de la conducerea Federaţiei Române de Box! PDF Imprimare Email
Luni, 15 Octombrie 2012 00:00
Triplul campion mondial la box amator, reşiţeanul Francisc Vaştag, îl acuză pe preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, că a distrus boxul românesc, că duce o luptă personală, pentru a-şi păstra scaunul, şi a făcut un apel către preşedinte să nu mai arunce cu noroi în campionul mondial Leonard Doroftei.

„Să îţi fie ruşine, Rudel Obreja pentru ceea ce faci în ultimele zile! Ameninţi cu bătaia, jigneşti, arunci cu noroi în Leonard Doroftei, singurul pugilist român care este atât campion mondial la amatori cât şi la profesionişti! Pe noi nu ne interesează să purtăm un război cu tine! Nu vrem să-ţi răspundem la atacurile tale murdare care probabil au un singur scop, să arăţi lumii că toti suntem nişte scandalagii şi nişte oameni de joasă speţă! Pe noi ne interesează să reclădim boxul pe care tu pur şi simplu l-ai distrus şi cred, după ultimele tale reacţii, că vrei să-l desfiinţezi! ", a declarat Francisc Vaştag pentru MEDIAFAX.

Rudel ObrejaVaştag l-a somat pe Obreja să aibă decenţa să plece fără scandal de la federaţie: „Te rog, pentru binele boxului românesc, să ai decenţa să pleci fără scandal de la federaţie! Nu noi te-am pus în situaţia în care eşti tu azi! Nu noi am dezafiliat FR de Box! Nu noi am desfiinţat Centura de Aur, cel mai vechi şi de tradiţie turneu cu care ne mândream peste hotare! Ne-ai îndepărtat, pe rând, atât pe mine, cât şi pe Doroftei şi Vasile Câtea. Nu am făcut nicio revoluţie, nu am ieşit în presă să te atacăm! Dar acum, când ai fost forţat de către AIBA să faci alegeri pentru funcţia de preşedinte, nu înţeleg de ce nu ai puterea să accepţi că nu mai poţi să conduci! Boxul nu e al lui Obreja, nici al lui Vaştag, nici al lui Doroftei! Este al sutelor de sportivi şi antrenori care muncesc la cluburi şi speră să ajunga campioni. Copiii care vin la sală au nişte modele. Unul dintre ele este Leonard. Nu mai arunca cu noroi în el! Nu distruge cu murdării unul dintre monumentele acestui sport!", a precizat fostul campion mondial, Francisc Vaştag.

Sursa: ARGUMENT

 
<< Început < Anterior 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Următor > Sfârşit >>

Pagina 16 din 20